Sumeyye2341 Kızlar normal doğumda epudral yapanınız var mı nasıl oluyor sizce normal epudral mi yoksa sezeryan epudral mi yapmalıyım
birannis_ Sumeyye2341 eğer durumunuz müsaitse epidural normal doğum tercih edin ben öyle doğum yaptım gerçekten çok memnun kaldım şimdi 2 ci bebeğime hamileyim tekrar aynı şekilde doğum düşünüyorum zorunlu olmadıkça sezeryan düşünmüyorum şahsımca fikrim
gozkarag Sumeyye2341 valla ben de epidural normal istiyodum ama doktorum önermediğini söyledi ıkındığını hissetmediğin için doğru senkron olmazsa bebek kanalda oksijensiz kalabilir dedi o yüzden spinal sezeryana döndük🤷🏻♀️
pediatrihemsiresi Sumeyye2341 sezaryanda epidural tercih edilmez spinal yapılır epidural normal doğum için bir seçenek
Sumeyye2341 pediatrihemsiresi sezeryanda ikisi de yapılabiliyor ablam ikisini de yaptırdı epiduralin yerinden ameliyattan sonra ağrı kesici verebiliyorlar
pediatrihemsiresi Sumeyye2341 evet yaptığımız hastalar var ama nadir gerekli değil zaten, ameliyat sonrası epidural kateter açık kalıyor bu da enfeksiyon riski. Onun yerine serumla ağrı kesicide aynı etkiyi gösteriyor. Vajinal doğumda epidural daha kullanışlı
Moruk07 Sezaryen doğumda epidural ve spinal bir tercih meselesidir..ikiside yapılabilir hatta özelde epidural için fiyat farkı istenir..