Yagmurben Kozlar 5 aylık hamileyim. Canım sucuk ekmek çok istedi. Eşimde yapalım dedi. Bu zamana kadar çok dikkat ettim hiç yemedim salam sucuk sosis. Bi kerecik yesem olur mu ?
Aybarsmom_ Yagmurben hasta degiliz hamileyiz canım. İyice pişirildiği çiğ yenmediği sürece hiç bişey olmaz ye afiyet olsun 💙
Ask-bebegim Yagmurben valla canım ben hamileliğin başında okadar çok mide bulantılarım vardı ki hayatımın 2 3 haftalık kısmını eşimin kaşarlı sucuklu tost yaparak geçirdiğimi biliyorum şuan 16 haftaligim tiksindim gerçi yiyemiyorum ama çok yedim iyi pişmiş sucuk. bilmiyorum sormadım kimseye ama herşey yolunda 1 kerecik ye bişi olmaz ben nerdeyse haftada 3 gün yediğimi biliyorum
Mummumlilo Hahah yediklerimi düşününce gülesim geldi ben herşeyi yiyorum sucukta dahil biraz midemi yakması dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım😅
esokeso Yagmurben Bu tarz sakatat grubunda bazı bakteriler oluyormuş, bu sebeple sucuk, salam, kelle , kokoreç tarzı şeyler yenmemeli imiş. Ama istersen kıyma ve sucuk baharatı ile evde kendin yapabilirsin. Çok da güzel oluyor
Gizemb41 Yagmurben markette satılan sucuklarda maalesef etten çok başka şeyler var. Biz kışın kasaptan baharatlı et sucuk yaptırıyoruz doktora da sormuştum güvenilir kasapsa gerçek et sucuğu yemekte hiçbir sıkıntı yok dedi ama markettekiler işlenmiş ve içerisinde etten çok kimyasal şeyler var yeme demişti. Yine de siz bilirsiniz elbette ☺️
TugSozTan Güvendiğiniz bir yerden aldırsanız iyice pişirseniz bence yiyebilirsiniz fakat sosis yemeyin bence çünkü sosisi normal zamanda bile tüketmeyi önermiyorlar