Evrem990 Kizlar 19+2 hamileyim kan testinde alt degerim yüksek çıkti referans araligi 0-35 diyor benim 146 çıktı.internetten arastirdim da korktum biraz başına böyle bisey gelen oldmu daha önce? Neler yaşadiniz.tecrubelirinize ihtiycim var:(
Gulcannnnnnnn Evrem990 canm ben daha 18 haftalık gebeyim benim alt değerim 64 çıktı ve ilaç dahi kullanmadığım halde yükselmiş ama 300 lere ulaşmadıkça çok riskli değil dediler ve hemşire bir arkadaşım çok yükselir ise hastanede değeri düşürmek için serum verip dengeliyorlar demişti
nefessmommm Evrem990 hamilelik sürecine girdiğimden beri kan değerlerine internetteki yazanlara göre takip etmiyorum.çünkü doktorum özellikle bu konu da uyardı. Hamilelikte kan basıncı artışı sebebiyle değerlerin çok farklı çıkabilir dedi bence çok aklına takılıysa doktorunla iletişime geç destek olacaktır
Sehernaz12 Ya benim de 2 gündür değerim yükseliyor şuan 40+0 haftalık gebeyim özele gidiyorum doktora normalde bugün gel doğumu başlatalım dedi 168 e yükselmiş değer ben bi devlet hastanesine de gıtcem ama başlatcaklarsada orada başlasın inşallah değerimi nasıl düşürcem ama hiç fikrim yok
Aysel_krdg Sehernaz12 neden yükseliyor acaba bunu öğrenmek lazım ona göre yememize içmemize dikkat ederiz
Sehernaz12 Aysel_krdg kadın doğum doktorum enfeksiyon hastalıkları uzmanına yönlendirdi dün gittim sadece yatak istirahati verdi sadece zaruri ihtiyac için kalk dedi antibiyotik tedavisi başladi bide ama benim doğumu başlatacaklar büyük ihtimalle nasıl olcak bilmiyorum
Busrata33 Gulcannnnnnnn sadece alt değeri değil diğer değerlerin de yüksek çıkar ise sorun oluyor merak etmeyin tahlil yaptırın sık sık benim değerlerim yüksek gebelik kolestazı var ilaç da kullanıyorum.Önemli olanlar alt,ast,gtt,safra asitleri değeri
Busrata33 Evrem990 devlette yapılmıyor bizim burda laboratuvarda yaptırdım ben,gastroenteroloji yönlendiriyor onu da daha öncesi de o bölüme sevk etmesi lazım iç hastalıkları uzmanının devlet çok uzun sürüyor bu konuda