Sibel_gedik Busrayilmaz18 bana da kanama alanı olduğu için kesti cnm 😔 ay ne zor ya , Mtfrh genleri folik asitle de alakalıymış evet cnm. Ama iğne de kullanmakta fayda olacağını düşünüyorum . Allahım vekil olsun ömür versin evlatlarımıza 🤲🙏🏼🌸
Gozdenur1334 Sibel_gedik bi bakmam lazım tarihlerine ve kaç adet olduğuna ona göre dönüş yapayım. Şu an işteyim akşam eve gidince haber ederim size özelden yazmışsınız zaten ordan dönüş yaparım
yanlisanlamaama Sibel_gedik benim raporum var ama 6binlik için. Bir de ilaçların bitiş tarihi gelmeden yenisini vermiyorlar yani size alırsam kendim kullanamam 🫠 sistemin böyle bir açığı yok maalesef. Çıkarabiliyorsanız rapor çıkarın rahat edersiniz
Sibel_gedik Busrayilmaz18 peki cnm mtfrh olan genler b12 ve folik asitle alakalı olduğunu söylüyor doktorlar . Ama biz 12 haftaya kdr kullanıyoruz . Gebelik boyunca kullansak sıkıntı oluyormuymuş. Bana doktorum ben iğne yazmayı bu genlere uygun görmüyorum . Sen istediğin için yazıyorum dedi . Çünkü her gebelikte bir düşük olur mantıgındalar. Ben önlem amaçlı kullanıcm. Kalbi durunca biz üzülüyoruz ama doktorlar hep bu konuda kesin konuşmuyorlar . Homozigot ve diğer önemli genler için iğne gerekli diyorlar . Diğer önemsiz olanlar için gerek yok diyorlar bende şaşırdım kaldım .
annesi53 Sibel_gedik ama kese etrafında kanamanız var ise eğer kan sulandırıcı kullanmak doğru değil benimde öyleydi doktorum sadece progestan vermişti .. yinede sormadan kullanmayın derim ben
Sibel_gedik annesi53 iğneyi uygun gördü ama bende şaşırdım . Coraspin içiyordum onu kesti . Kanama alanı geçene kdr kullanma demesi gerekirdi. 3 doktora gittim 3 de aynı ağızla konustu. Bi özelde ki doktorum iğneye hemen başla dedi . Kanama alanımı görmesine rağmen 🤔
Sibel_gedik annesi53 @gozdedorukduru bu şekilde cnm kesenin yanında 3 yerde gördü 🤔 iğne de sıkıntı yaratır mı ?
annesi53 Sibel_gedik valla bilemiyorum ama bana kesinlikle kan sulandırıcı yasak dedi senin düşüğünde var daha önce ne desem yalan olur sağlam bi doktorla görüş derim ben
gozdedorukduru Sibel_gedik tabiki doktoruna sorman daha doğru olur ama o kanama alanı düşük tehlikesi olduğu için bende de kan pıhtılaşması olduğu için iğneler bebeğimi korumuş oldu. İlk 3 aydan sonra bebekte büyüdükçe kanama alanı yok olmuştu düşük riski ortadan kalkmıştı. Hatta ilk gebeliğimde doktor şöyle anlatmıştı vücut bebeği yabancı bir cisim olarak gördüğü için onu yok etmek adına bebeğe pıhtı atıp onu ekarte etmeye çalışıyor bu iğnelerle bizde pıhtılaşmayı ekarte ediyoruz demişti
Sibel_gedik annesi53 ay ben napcm o zmn kan sulandırıcı yasak , pıhtılaşma da var sen ne yaptın bu durumda ??
annesi53 Sibel_gedik bende pıhtılaşma yoktu ama kese etrafında çok kanama vardı progestan fitil verdi sabah akşam geçti
Busrayilmaz18 Sibel_gedik canım kanaman olsa da kulan o iğneyi hafif düzeyde olsan suan pıhtılasmaya eğilimin var, aksine su sürecte kullanmam bebek acısından daha faydalı, kordondan kan akısı kesilmesin. Bende yıgun 3 gün sidddetli kanamaya rağmen kullandım.