anneoluyoruuumm16 Kızlar eşim orkide almış çok istiyordum ne zamandır ama nasıl bakmam gerekiyor. Özellikle yapmam gereken birşey var mı. Çok heyecanlıyım kurumasını istemiyorum. Bildiğiniz bilgileri benimle paylaşır misiniz
Freckles anneoluyoruuumm16 Bol drenajı bir iç saksısı olsun. Köklerinin rengi grileşmeden sulama yapma. Direk güneş de almasın ama güneşli bir odanda tut mutlaka. Çiçekleri solmaya başladığı zaman son çiçek yumrusunun altından çiçek sapını kes ve tarçın serpiştir. Onun dışında zor bir bitki değil. Ben kendim 2 sulamada bir Orkide çiçek besini veriyorum çok coşturuyor. Tavsiye ederim. 🤍🤍
Gns-gur anneoluyoruuumm16 canım ben toprağından çıkarıyorum köklerine zarar vermeden temizliyorum cam vazoya su koyuyorum su köklerin birleşim yerine değmeyecek o şekilde su koyuyorum güneş alan yere de koyuyorum iki yıldır maşallah dal verdi çiçekler açtı üç dört günde bir içme suyu ile değiştiriyorum suyunu mis
Aecer anneoluyoruuumm16 geldiği saksıdan çıkarmadan bakıyorum ben. Haftada bir lavaboya suyun altına koyun şöyle 1-2 dk ıslansın komple, sonra sularını süzülünce alırsınız. Direkt güneş ışığı değil ama bol ışık alan bir yerde duruyor.
Lulu02 anneoluyoruuumm16 çok nazlı bir bitki ya görünüş olarak çok güzel ama gerçekten çok çok iyi bilgi sahibi olup sürekli gözünün üstüne olması lazım yoksa her şekilde çiçeklerini döker
anneoluyoruuumm16 Freckles çok çok teşekkür ederim 🥰 hiç orkide tecrübem olmadı ilk olacak inşallah. Hep kaktüs baktım. O yüzden elimden kayıp gitmesinden korkuyordum ama dediğinize göre zor bir bakımı yok
Freckles anneoluyoruuumm16 Benim de ilk orkidemdi ve bitkiler konusunda çok kötüyüm çok bitki öldürdüm o yüzden de kendimi orkide uzmanı yapana kadar gezmediğim çiçekçi izlemediğim video kalmadı ahahah
Gns-gur anneoluyoruuumm16 evet iki yıldır suda çok da iyi oldu önemli olan cam vazo köklerin güneş göreceği yere bide su içinde kesinlikle köklerin birleşim yerine gelmeyecek sadece uçları yarıya kadar dolduracaksın o birleşim yerine gelmeyecek bide toprağından çılsrırırn köklere zarar vermeden çıkar canım
Matmazelll anneoluyoruuumm16 canım ben hiç bişey yapmıyorum üzerine bile düşmüyorum çiçek bakmasını hiçte bilmem sulamasını bile unutuyorum sadece oturma odamın camına koydum iç kısmına yani güneş görmüyor sadece karşı apartmanın cam yansımasıyla güneş görüyor ve haftada bir falan suluyorum bir çiçek açtı ben bile şook oldum çünkü hiç bilmem ekstra hiç bişey yapmadım saksı falanda değiştirmedim ama nerden baksan 4 5 aydır çiçek açmış bi şekilde duruyor gelen geçen soruyor nasıl bakıyorsun diye hiç bişey yapmıyorum diyorum 😂