Selam sevgili anneler 😍 size henüz çok tazeyken doğum hikayemi paylaşmak istedim. Bugün sabah 8:30 da yatışım yapıldı. Cuma günü son kontrolümde bebeğimin 3.710 kilo olduğunu öğrendik ve en başından beri normal doğum istediğimi bilen doktorum bebek 4 kilo olmadan doğumu başlatmamız gerek dedi. 39+5’tik. Doğması için elinden gelen her şeyi yaptım ama maalesef kızım çok inatçıydı. Sabah 9 da suni sancı almaya başladım saat 12 de yavaş yavaş sancılarım artmaya başlamıştı ama asla dayanılmayacak gibi değildi. Hatta böyle bir ağrıysa ben çok kolay doğururum diye düşünmüştüm. Saat 1 den sonra sancılarım arttı fakat açıklık sabah yatışımda 1 buçuk cm yani yook denecek kadar azdı.. Mod olarak inanılmaz dülmüştüm asla bu yapılmamalı. Saat 3te 3 cm olmuştu ve doktorum suyumu patlattı bebek kaka yapmıştı ancak çok hafif olduğu için sezeryan gerektirmez beklemek istersen bekleyelim dedi suyumu patlattığı gibi 4 cm oldum. Saat 5te 5 cm olmuştum ama artık dayanamayacağımı söyledim,doktorum da 2 saat daha dayan eğer gelmezse söz veriyorum seni direkt sezeryana alacağım dedi. Başta kabul etmedim sonra eşimin büyük desteğiyle dayanacağımı söyledim. Evet inanılmaz kötü gibiydi dayanamayacağımı sandım ama asla öyle olmuyor lütfen bu rehavete kapılmayın. Kızımla (ve tabiki ebemle) o kadar güzel bir iş birliği yaptık ki doktorumuz saat 7 de hastaneye geldiğinde beni direkt doğumhaneye alıp bakacağını bir ilerleme yok ise direkt sezeryana alacağını söyledi. Muayeneye oturduğumda bebeğin saçlarını görüyorum sana inanamıyorum harikasın ağrın geldiği anda ıkın dedi ve inanamadım. Dediklerini harfiyen yaptım (lütfen doktorunuzu dinleyin) 3 ıkınmada kızımı kucağıma aldım ve her şeyi öyle bir unuttum ki inanamadım biraz önceki kişiyle o andaki kişinin ben olduğuma 😍 doktor hemen eşimi çağırdı eşim bebeği görüp dışarı çıktı ve 15 dk sonra kızımla yürüyerek odaya geçtik.. Hala inanamıyorum (geç ilerleme sebebi bebeğimin 4.050 kilo olmasıymış yani irilik) burada hep pozitif doğum hikayesi okurdum ve yazacağım günü iple çekerdim.. hepinize benim gibi harika bir doğum dikiyorum. Bebek doğduğu anda her şey bitiyor ne ağrı ne sızı.. doktorunuz ve siz birbirinize güvenin yeterli bir de bebeğinize tabiki ☺️☺️ şimdi yanımda uyuyor prensesim..