Merhaba arkadaşlar, iki haftayı aşkın süredir kanama alanı ile uğraşıyorum. Sizlerden ricam lütfen okuyun ve başına gelen varsa iyi kötü tüm deneyimlerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim 💜
Bu benim ikinci hamileliğim öncesinde düşüğüm falan yok. 11+4 de akşam birden kanama oldu neye uğradığımı şaşırdım. Bacaklarımdan aşağı aktı birden. ( Öncesinde de yaptığım hiçbir şey yoktu aksine bulantım çok olduğu için pek ev işi yapamıyorum her şeyden tiksinti var çünkü ) Sonrasında hemen acile gittik muayene ettiler kalp atışı vardı bebek sağlıklı göründü, alttan muayene de edip baktılar içerde çok kan birikmiş dediler onu temizlediler. Acildeki doktor progestana başlayalım, iki gün sonra da takipli olduğunuz doktora bi görünün dedi. Dediği gibi progestana başladık, doktoruma haber verdim hafta içi gel dedi. İki gün sonra kendi doktoruma gittim. Kanama alanı oluşmaya başladığını, ufak da olsa düşük tehlikesi olduğunu söyledi. Sürekli yat dinlen haftaya yeniden gel bakalım dedi ve progestana devam dedi. Tam 12+4 de yeniden kanamam oldu ilki kadar şiddetli değildi hafifti 5-6 damlalık. Doktora haber verdim kanama alanı değişmiş olabilir hafta içi kesin gel dedi. Dediği gibi hafta içi gittim, kanama alanı büyümüş ben bu kadar kanama görmüş müydüm dedi. Progestanı artırdı, kanama bebeğin arka kısmından başına doğru şuan plesentaya gelmesin kanama dursun diye fitil kullanıyorum işte. Dinlen, istirahat et diyor doktorum ama iki yaşında bir çocuğum var ve dinlenmem mümkün olmuyor. Doktoruma, hani nasıl ilerleyecek, hamilelik sonlanacak mı bir şey olur mu diye sordum. Açık açık bir cevap bekliyorum ki kendimi ona hazırlayayım. Ama doktorum da her doktor gibi olumlu düşünme taraftarı ve, iyi düşünücez elimizden geleni yapıcaz dedi.
Şuan 13+6 dayım. Haftaya 15+3 te doktor kontrolüm var. Kasık ve bel ağrım var ve bazen çok şiddetli şekilde oluyor. İlk hamileliğimde yaşadığım ağrılar gibi değil onun için düşük tehlikesi yüzünden olduğunu düşünüyorum. Ve çok korkuyorum, kendime gelince pek olumlu düşünen bir insan hiçbir zaman olamadım. Her gün bu konuyu araştırıyorum ama tatmin edecek bir açıklama bulamıyorum. Ve kendimi bir şeye hazırlamam gerektiğini düşünüyorum.
Sizlerden ricam başından böyle bir olay gelen varsa lütfen bana bir cevap versin 💜 çok uzun yazdım kusura da bakmayın lütfen..