Fulydmn merhaba ense kalınlığı anlık ölçülen bir değerdir, kafası öne eğikken çekilme oranı yüksek.Kesinlikle başka doktora gitmelisiniz, aynı durumu bende yaşadım, tecrübemi sizinle paylaşmak istiyorum.Ense kalınlığı fazla deyip benden yurtdışında 500 dolara bebeğin down sendromu olup olmadığını anlamak içintest yapmam gerektiğine dair baskı yaptı. Dr den çıktım anlaşmalı olduğu laboratuvarı aradım ve işlem nedir bilgi almak istiyorum dedim. Öyle bir övdü ki testi samimiyetsizliğini telefonun ucundan anladım ve birkaç soru sorduğumda net cevap veremedi. İnanamadım, ne yapacağımı bilemedim beni ve eşimi böyle zor bir duruma sokabildiğine hala anlam veremiyorum. Üzüldüm, ağladım ve vakaların çok sık yaşandığı üniversite hastahanesine gittim, prof olmasına dikkat ettim.inceledi, olayı anlattım ve içimi rahatlattı.O eski kliniğe gitseydim dolandırılacaktım.Tecrübesiz anneleri bu şekilde kullanılıyor maalesef. Ayrıca ikili üçlü test diye bir akım var, kontrol etmek amaçlı diyorlar ama hata payı çok fazla. Sen anne olarak böyle bir sorumluluğu almaya niyetli değilsen ben böyle hasta doğan özel eğitime ihtiyacı olan çocuğu istemiyorum demene saygım var,, Senin Ve eşin ne istediği önemli ayrıca 3 aya. Kadar beklemende fayda var başka göz mutlaka görmeli, sevgiler.