Pa-cika Merhaba 39+1 haftalık olduk . Kilomuz 1 hafta önce 3500 dü . Doktorum çatıma bakarak yüzde 50 normal doğum şansı verdi. Şuan kaç kilo oldu bilmiyorum . Her hafta nst ye giriyorum ama sıfır sancı . Normal doğum beklemek istiyorum ama alt dikişden korkuyorum . İstemiyorum böyle bişey. Sizce nasıl ilerlemeli bilgisi olan varmı? Desteğinizi rica ederim
Eslemim34 Pa-cika Bebeğin kilosu var o yüzden bi karar vermenz lazım eğer normal istiyorsanız suni sancı istiyeblrsnz ben suni ile doğurmuşdum ilk bebeğimi
NobleMom Pa-cika Benim doktorumun hep söylediği bi laf var “çatı darlığı diye bir şey yoktur” her kadın fizyolojik olarak normal doğuma elverişli yaratılmıştır. Benimde çatım dardı kardeşiminde çatısı dardı ama hep normal doğum yaptık. Bebek kilosuda sezaryen için mazeret değil. Eskiden çatısı dar olan da bebeği kilolu olanda normal doğururdu. Ayrıca ultrason ölçümleri bire bir tutmuyor. Benim kızıma 3600 civarı doğar dedi doktorum ama 3150 doğdu 🤷🏻♀️ Doktorların bu kadar çabuk sezaryene dönmemeleri gerekiyor biraz teşvik etmeleri gerekiyor bence. Bebek makat gelişli olur kordon dolanmış olur bu gibi durumlarda tabiki hiç zorlamadan direk sezaryene alınmalı ama bir sorun yoksa normal doğum beklenmeli derim.
Serap-asel Pa-cika bunu burda kımse bılemez bence burdakı ınsanlar doktor deil yanlış anlamayın herkesın fızıksel yapısı farklıdır sızın ıcın en uygununu siz ve bebegınız belırler
CemrePektas Pa-cika bebek nasıl gelmek isterse. İkiniz de nasıl sağlıkla hastaneden ayrılacaksanız öyle olsun doğum. Hayırlısı ile inşallah ama merak ediyorum alt dikişlerden korkuyorsun da sezaryen dikişinden korkmamanın sebebi nedir? Sezaryen in rahat olduğunu düşündüren sebebini merak ettim 😂
Pa-cika Eslemim34 peki suni olduğunda çok kötü oluyormuş. Yani alt dikişiniz falan oldu mu ne kadar sürede iyileştiniz yani korkuyorum da biraz yani normal geleceği de yok gibi
1_prensesannesii Pa-cika ben de suniyle doğurdum rahat bir doğum oldu diyebilirim zorlukları tabii ki var ilk bebeğimdi bide
Eslemim34 Ssudeeriis Devlette bilmiyorum tam ama bilenler vardır ben gittiğim de açılmam yokdu diye biliyordum suni istedim yatış falan yapıldı ama kontrol etti Ebe açılma varmış. Doktorunza sorun belki kabul eder ama devlet genel de son ana kadar bekliyor
Pa-cika Sezaryen veya alt dikiş her ikiside korkutucu . Ama sezaryeni biliyorum 2 tane yeğenim var 2 Side sezaryen nasıl olduğunu bakıöını az çok hakimim ama alt dikiş hakkında çok fazla dikiş patlaması bakımının daha zor olduğunu duyuyorum. Burda kimse kimseye net bilgi zaten veremez . Sadece merak ettiğimiz endişelendiğimiz şeyleri paylaşıp bilgi aktarımı sağlıyoruz . Deneyimleyen ler deneyimlerini paylaşıyor . Tabiki her vücut aynı değil . Ama ortalama bi durum illaki vardır. Ben normal istediğim için doktorum bekliyor yoksa bebek zaten zor doğar dedi bu yüzden bekleyip beklememe arasındayım . ****
CemrePektas Pa-cika hakkınızda hayırlısı olsun o zaman siz elinizden geleni yapmak adına, pelvik egzersizlere, perine masajına, nefes çalışmalarına başlayın bence. Normal denerseniz en azından hazırlıklı olursunuz
Pa-cika Amin tüm gebeler için en güzeli en hayırlısı olsun 🙏🏻 doktorumun verdiği tüm egzersizleri yapıyorum yaklaşık 45 er dakikalık günde 2 şer kez yürüyorum . Merdiven inip çıkıyorum sürekli . Hayırlısı olsun