Emire01 Bende normal şeker hastası olduğumu öğrendim. 10 +4 günlük hamileyim. İnsüline başladık günde tek doz olacak şekilde.seker bal pekmez reçel patates makarna pirinç muz un hamur işi kek poğaça çikolata tatlı normal ekmek herşey yasak. Diyet listem var onu yapıyorum. Bazen arada kaçamaklar oluyor. Domatesin bile 1 tanesinden sonra yersem şekerim çıkıyor. Dün 220ydi yemekten 1 saat sonra. İnsüline iyi ki başlamışım. İğne yapıldıktan 1 saat sonra ölçüm yaptık 75 e düşürdü. Ozaman da bir ara öğün koyacaksn xedi doktorum. Aniden düşüş olduğu için dedi. Yürüyüş ve bol su önerdi bana da
femme Vaveylaanur muz bebeğe faydalı diye yiyorum aslinda çok şeker var onda ama napim yarim muz yiyorum hergun oglen. Vücudum alıştı sanirim pek şekeri etkilemiyor. Onun dışında o kadar meyve yedigin söylenemez 2 3 günde bir aksamlari şeftali 1 tane kiraz 5 8 arasi falan . Sut yogurt yiyorum daha çok. 😔
Sm135 K11 ben son lokmayı aldığım saatten bir saat sonra yapıyorum belki sizinki doğrudur merak ettim. Bilen bizi aydınlatsın lütfen🥹
Tansuisik Sm135 bende var şeker ilk lokmadan bir saat sonra canım bilgin olsun doktorum özellikle bildirdi
burcudemirr baybarsmom takıp ettiğim biri var instada aramızda 3 hafta var kızla o kadar çok tatlı ve yemek yiyorki ve 12 kg aldı şeker yüklemesi yaptırdı çıkmadı ben çıkar sanıyordum şok oldum yani ama dokturu sınıra yakın olduğu için dikkat etmesi gerektiğini söylemişti sanırım bende anlam veremedim bu seker konusuna
Sm135 Tansuisik çok teşekkür ederim🌸 peki aç ölçüp daha sonda gün içinde yalnızda tok olarak bir kere mi ölçüyorsun canım 2. Mezde ölçüyor musun
Handanu Merhaba kızlar benim de şeker yüklemesinde 146 çıktı tokluk bebek 3 hafta önden gidiyor dedi diyet yapıyorum kendimce tatlı hamur yemiyorum şuan diyetisyene gidemedim.. evde ölçüm yapıyorum bana liste verdi not ediyorum ama sabah aç karnına yazmış öğlen tok 1 saat sonra akşam tok 2 saat sonra ölç yazmış bizde öyle yapıyoruz ama mantıksız geldi sanki açlık tokluk ölçmek gerekmiyormu şimdi sizin yazılarınızı okuyunca da anladım neden bize dahiliye öyle yapmamızı söyledi.. sabah açlık 73 83 cıktı 2 gün öğlen yemek yiyip yapıyorum 93 cıkıyor akşam yapıyorum tok 2 saat sonra 123 çıkıyor
mother2 Busraakay_26 bende daha 17 haftaligim ama basim filan agriyor diye bu gun rast gele olctum toktum 136 cikti 153 cikti 128 cikti hemen olcutum ucunude doktora soylemelimiyim .
Busraakay_26 mother2 tokluk 140 üzeri değilse endişe etme ama yemek yemeğe başladığın andan 1 saat sonra ölçmen lazım
Ayse5377 Benim doktorum 140 üzeri şeker var dedi benim bazen 120 bazen 179 tokluk anlamıyorum ki az yediğim halde çıkıyor bazen kaçırdığım halde düşük çıkıyor ,hayırlısı ile sağ Salim doğum yapsak da geçse bu süreç.
Nisanannesi34 Ayse5377 Çünkü yediklerimizin kanımıza karışma hızı aynı değil mesela hamburger yedin 1. Saat tokluğun normal çıkar 1,5 saat sonunda yüksek çıkar.
Susu_09 Sabah aç ve tokluk hep yüksek çıkıyor akşam tok normal ckiyor anlamadım bende insülin kullanıyorum bide
Nisanannesi34 femme Muzun olgunlaşmamış ilk halinin şekeri çok az rengi koyulaştıkça şekerleniyor.. ona dikkat edersen sorun olmaz :)
Vaveylaanur femme aynen bende öyle yani kurı kayısı ve incir yiyorum onuda 2 günde bir yoğurtla filan canım acayip istiyo ama napim
Ayse5377 Nisanannesi34 Nisanannesi34 doğrudur evet,bu arada hamburger yemeyeli çok oldu 😊az daha sabır bakalım
femme Nisanannesi34 oda çok yavan He 😬 zaten kg cok pahali 😅😅 yemisken az iyi olsun diyorum. Dogursaydik artik
peri5860 Henelema Ah canım ya geçmiş olsun şeker çok riskli diyorlar. Benim bir arkadaşım yükleme yaptırmış şeker çıkmış ama diyet vs ile geçmiş belki diyet vs yapar isen geçer öyle kendini kötü hissetme