Papiiii Yaa bebegim 15 günlük dogdugunden berj herkesde kundak yap bacaklari eyri olmasin diyolar duruyolar.Sinirim bozuldu bir tek geveler ellerini kundak yapiprum ben rahat yatmasi icin gun icinde bacaklari hep acikk bebegimin simdi bu ne demek eyrimi olucak bacaklari?Bu nadil bir dusuncedir ya.Ben kundagi bebek iyi uyusun diye yapiolar d biliyorum.Hic yapmayip boyle eyri bacak yasayaniniza varmiki?Bebegim bacsklarini sıkınca rahatsz oluyor ayaklari açık olunca rahat hiss eduyor.
Cancan2 Papiiii asıl bacakları kundak yapıldığı zaman kalça çıkıklığına sebep olabiliyormuş, sadece yarım kundak yapılmalıymış oda kendini uyandırmasın diye yenidoğan çok sıçrıyor
Ada022 Papiiii kundak bebek uykusunu iyi olsun diye yapılır aslında, benim kuzenim kundak yaptığı için bacağı eğri çarpık oldu çocugun kendi kendine zor düzeldi ben yaparsam uykusunu iyi alsın diye arada yaparım etrafa bakma kendi kafana nasıl uygun geliyorsa öyle yap herkes karışıyor çünkü ülke de herkes doktor hemşire 🤣
Harvicell Papiiii uyusun diye yapıyordum ben sadece kollara ama ayaklar açık olacak gelişimi için çok çok önemli
Hayatboseglencos Papiiii kundak yaparken zaten bacakların serbest olması lazım put gibi sıkı sıkı sarmamak lazım eski kafa düşünceler bunlar sen bildiğini yap bence
Papiiii Cancan2 ben geceleri yarim kundak yapip sadece ellerini yanina alip baglayip uyutuyorum .Bacaklari gecede açıl oluyor gunduzde aynen ne alaka carpik bacaklilik anlamadım bebek rahatsiz oluyorsa niye yapicakmisim ki ya
Harvicell Papiiii ilk 4 ay çok rahat etmiştim . Kafasına dikkat et ama değiştir sürekli düz olmasın ☺️
_nigarr24_ Papiiii qəti uşağın ayaqlarını bələmə,çıxıq ola bilər. Heç düzgün deyil. Mən heç qollarını da bələmirdim,hazır bələklər satılır zamoklu,onun içinə qoyub zamoku bağlayırdım vso Bax bundan ⬇️
Papiiii _nigarr24_ uşş başına dönərəm Allah qorusun.He bunlardan çoz görmüşəm.Ayaglarin yox belemjrem tekce ellerin edirem ama mende alacam birin bunlardan
Sila66 Papiiii bana da dıyorlar yapmıyorum yuzlerıne doktor boyle yatır dedı doktordan ıyı mı bılıyorsunuz dıyorum 🙋🏻♀️ serbest yatıyor 🤍
_nigarr24_ Papiiii amin,Allah sənin də balanı qorusun🩵bu 0-3 aydı,məsləhət görərəm bunun müslin parçadan olanını al,yay üçün əladı uşağı bişbəcə eləməzə
nefessmommm Papiiii kundağa bende karşıyım herkes bir şey der kuzum sen çok takılma çünkü kundak kalça çıkıklığı falan yapabiliyormuş
Bebisannneessi Papiiii zaten kundağın doğrusu da bacakları sıkmadan sadece kolları sıkmak değil mi, saçma
Babyykmz Papiiii annem hep derki herkes senin zamaninda kundak yapardi ben hic yapmadim sere serpe yatirdim seni bacaklarim dumduz ne bir egrilik ne baska bisey. Egri olan cocuklar icin tatile gidin gunes gorsun bacaklari diyor doktorlar. kundak filan hangi zamandayiz Allah askina yil olmus 2023 kundak mi kaldi 😀 ben ellerini bile kundaklamam ki annemde beni hic kundak yapmamis ne ellerimi ne ayaklarimi bebek dedigin rahat yatcak der. Birde okudugum kitaplarda bebeklerle ilgili seyler yaziyor kendinize yapilsa rahatsz olcagniz seyleri bebege yapmayin diye. Mesela coraplarini cikarmasin diye koli bandiyla bantlayanlar var kocaniza veya kendinize deneyin bakalm nasl oluyor v.s. diye yaziyor kitaplarda. O bebekleride buyuk olarak dusunun diyorlar.
Senayuzuntas Papiiii bn oğlumsa hiç yapmadım valla bir kere bile hatta bir ara amcamın eşi kundaksız bebek olmaz diyip kundaklamaya calıştı benimki bastı feryadı durmadı ondan sonra da kimse karışmadı 😃 bir sey de olmadı yani
Gunes17 Papiiii cahilce zaten ben hiç kundak yapmadım çok şükür sağlıklı bebeğim şöyle laf edenlere he he diyin gecin