Merhaba kızlar. Buraya doğum hikayemi yazacağım günü sabırsızlıkla bekliyordum. 40+4. Günüme kadar bekledim her şey normal doğum yönünde ilerliyordu. Son kontrolümde bebiş 3.800 civarı ölçüldü. 40+1’de kanamam oldu. acile gittim. 1 cm açıklık var dediler. Sonra eve yolladılar yürüyüşe ve hurmaya devam ettim. Ertesi gün kanama yine olunca dedim belki bir sıkıntı vardır acile gittim. Açıklık yine 1 cm di eve yolladılar. Sancılarım yoktu. O günün gecesi sancılarım başladı takip etmeye başladım 7-8 dk ya kadar düştü sabaha karşı. 40 saniye sürüyordu. Artık dayanılmaz noktaya kadar gelinceye kadar evde çekmeye çalıştım sancılarımı sabah 6 gibi hastaneye gittik. Açıklık 3 cm olmuş. Sancılarım çıktı nstde. Daha sonra ultrasonda bebeğe bakınca 4.200 kg ölçtüklerine söylediler. Bir başka dr geldi o da 4 civarı ölçtü. Sonra doğumhane katındaki nöbetçi doktora yönlendirdiler açıklığıma baktı tekrar 5 cm olmuş dedi. Kilosunu ölçtü 4 civarı olduğunu söyledi. Bu normal doğum olursa çok fazla dikişin olur dediler. Zorlamaya hiç gerek yok dediler. Bir anda kendimi hazırlanıp sezaryene giderken buldum😀 ameliyathaneye girdiğimde herkes çok güzel karşıladı beni Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi. Beni sedyede kaldırdılar belden iğne vuracaklarını söylediler. Önce bir şey söylediler ama hiçbir şey hissetmedim yani sinek ısırığı gibi bile bir şey hissetmedim düşünün 😁 ayağını kaldır dediler kaldırabiliyordum biraz daha beklediler yine ayağını kaldır dediler bu sefer ne ayak ne bir şey belimden aşağısını hissedemiyordum 😀 kızımı bana çok kısa bir süre içinde paravanın üstünden gösterdiler daha sonra yanağıma getirdiler ten tene temas da sağlandı. Sonrası dikiş vs ameliyathane maceram böyle bitmiş oldu. Sonrasında odaya geçtiğimde uyuşukluğun etkisi geçtiğinde kesik yerimde tabii ki sancım oldu böyle yanma gibi ama ağrı kesici istemekten çekinmeyin .gerçekten ağrı kesici mucizevi bir şey. Bir de bebişiniz yanınızda oluyor yani bir şekilde Allah dayanma gücünü de veriyor çok şükür. Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz kızlar☺️ devlet hastanesi takipliyim bu arada. Doğumum da devlet hastanesinde oldu :)