Elaninannesi Mina123mina benim bebeğim de 34 haftalikken 2932 kilo idi doktor 4 kilo üstü olursa normal almam seni dedi ben de ne yapıcam nasıl olucak bilmiyorum şimdi 36 haftalık olduk yarın kontrol var bakalım doktor ne dicek
Osse Mina123mina benim annemde kardeşimi 6 kiloya yakın doğurmuş hemde normal ama kesik attılar diyor
blackcatS qulistan benim annemde kardeşimi 4.900 doğurmuş normal 😬 ama şimdi bizler için doktorlar ne derse o daha iyisi ama normale müsaitse önce tabiki normal denenmeli 😉
EbruEgemen1123 4kg bebek iri bebek geçer sezeryan komplikasyonu yani sebebidir. Doğuran doğurmuştur 😂 ama riskli diye şimdi normal önermiyolar doktorlar. Bebeğin kanalda sıkışıp kalma ihtimali var anne de kalça çıkıklığı riski var. Allah korusun tıp ne diyorsa onu yapmak lazım.
Mina123mina Bebeğin kilosu 34haftayken 2500gramdı şimdi bilmiyorum 37+4deyim.kendimi tutamıyorum ekmek çok yiyorum 4kilo falan olsa normal doğura bilirmiyim acaba,sezeryan olamam iyileşme sorunum varda biraz korkuyorum
Annesed Annelerimizi babaannelerimizi bilmem ama Yen'i nesilden örnek var gözümün önünde yeğenim 4350 ve 56cm doğdu üstelik annesi daha 19 yaşındaydı (MaşAllah) darısı başımıza olsun 🙏 🙏
EbruEgemen1123 Ebe veya doktorun marifeti tecrübe ve bilgisi çok önemli doğumda. İnşallah öyle insanlara denk geliriz. 🙏🏻
Ertugrulum EbruEgemen1123 katiliyorum canm cogu doktor risk almak istemiyor 3 buçuktan fazlasi direk sezaryen diyor
burcuali38 Annem beni 4.300 doğurmuş ama ölümden dönmüş doğururken 3 doktor gelip anca doğurtmuş beni.Sezeryana niye almamışlar bilmiyorum.Hem annemi hem beni riske atmışlar doğumda
tubatayfun qulistan vala ilk dort ay hic beslenemedim kusmadan bulantidan tiksinmeden dolayi sonra duzeldi ve doktorum bebegin kilo almiyor dedi ben bunu duyunca bir basladim yemeye kilo kilo muz kilo kilo yogurt normal yemekler sadece et yimemiyordum ve hala yiyemiyorum oyle kilo aldi ve 4,5 kilo dogdu
Ertugrulum Doktorum 4 kg bulur dedi ama normal doğum icin engel degil baska durumlar el verirse dedii yani 3 kg olup sezaryen olanda var 4 bucuk kg normal doguran da anne ve bebeğin sagligi onemli 🙂 ben 5.500 dogmusum bu aradaa
EbruEgemen1123 Ertugrulum evet teşekkür ederim gerçekten. Bi ülkenin gelişmişliği anne/bebek sağlığından anlaşılırmış. Tabii ki öncelik normal doğum fakat sağlıklı anne/bebek daha önemli bencede. Zayıf veya şişkö sağlıklı doğsun bebişlerimiz önemli olan o 😊 sezeryan olursa diye de stres yapmamak lazım. Doktorlar gerekli olmadıkça artık sezeryan yapmıyor zaten doğru olan bu.