Birsenvergili 41. Haftama girdiğimde suyum nişanım gelmemişti, doğum sancım yoktu ama yalancı sancım vardı. 40+6 da akşam yatışım yapıldı.
41 +0 +1 +2 olarak 3 gün kendi isteğimle suni sancı aldım.Normal doğum istiyordum.
İlk 2 gün pek hissetmedim ve ağrı eşiğimin yüksek olduğu ortaya çıktı. 3. Gün 7,5 cm açılmam oldu suyumu da patlattılar ama bebeğim inmedi aşağıya,sancılarım düzensizdi çift doz aldığım halde olmadı yani. Spinal sezeryan oldum.
O doğum sancısını anlamamak imkansız.Bende zor hissettim ama 3. Gün 6cm den 7,5cm gelirken iyi hissetmiştim aklım gidip gelmişti. Suyum evde gelseydi kesin anlardım, bir güzel tutamıyorsunuz çünkü. Zır zır akıyor ve ılıktı.
Doğum sancısı ne oturmaya kalkmaya ne uzanmaya geçmiyor, düzenli aralıklarla ve sabit bir yükseklikte geliyor. Yalancı düzensiz gelir, şiddeti bi az bi çok olur, dinlenmeyle geçer.
Keşke normal doğum olabilseydi.Şuan bebeğim 25 günü bitirdi ve ben hala sezeryan dikiş yerimi kuru tutmaya çabalıyorum, emzirirken de dehşet terlediğim için nolcak bilemiyorum...
Doğum başlaması kişiye göre ve her gebeliğe göre özeldir.Nişanı suyu gelip sancısı gelmeyen olur, sancısı gelip nişanı gelmeyen suyu sonra gelen olur vs ... bu böyle gider.