Merhaba kızlar doğurduğum güne kadar hergün keşke doğsa diye dua ediyordum çünkü sıcağa ve ağırlığa dayanamıyordum artık. Sancımda hiç yoktu taki 6 Haziran gecesine kadar. Hiç uyuyamadım sürekli tuvalete çıkma ihtiyacım geldi karnım ağrıyor baharatlı yediğim için sandım meğerse sancılarımmış. Sabah 6 ya kadar tuvalete gidip durdum sonra 8 gibi hastaneye gittik ebe kontrol etti ve 5 cm aşıklık olduğunu söyledi. Şok olmuştum yolun yarısını tamamlamışım bilmeden. Suni sancı verdiler az bir miktarla başlıycaz dediler o da hiç korktuğum gibi olmadı ilk başlarda . Suni sancıdan sonra kustum bu da bebeğin başının kanala girdiğinin işareti dediler ve sonra açıklığıma baktığında 7 cm olduğunu söyledi ebem. Pilates topu getirdi üzerinde hareketler yaptırdı derken doğumhaneye aldılar burada da biraz sancı çektim ama bu kusunlar biraz dayanılmazdı artık daha sık geliyordu ve çıkması uzun sürüyordu sancının. Eşim ve hemşireler çok yardım etti masaj yaptılar moral verdiler bir ara istemiyorum sezeryan alın diye bağırdım hatta ama 8 cm olduğumu ve asla almayacağını söyledi doktorum. Suyumu patlatmak için çatala çıkarttılar ama suyum fazla gelmedi sanırım öncesinde sızıntı olarak gelmişti ve ben biraz geç farketmiştim. Derken sancılar geldikçe ıkınma isteğim geldi ama ilk doğumum ve çok cahil olduğumdan ıkınırken aynı zamanda acıdan bağırıyordum ve çok halsiz düştüm. Biraz da büyük tuvaletimi yaptığım için çok utandım ve hiç devam edemedim.her ıkınmada acı acı bağırdım ve ne kadar sürdü bilmiyorum ama doktorum kesi attıktan sonra karnıma bastırdılar sonrasını hatırlamıyorum kendime geldiğimde bebek doğmuştu. Çok değişik bir acı tarifi yok ama gerçekten doğduktan sonra bir şekilde unutuluyor. Asıl süreç doğduktan sonra başlıyormuş… içeriden kaç dikişim olduğunu bilmiyorum ama dışarıdan 4 dikişim var. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz