irishson_86 Kızlar imdaaaaat 😢 36 yaşımdayım 2. Gebeliğimi yaşıyorum ve henüz 7 haftalığız. TSH (tiroid) 6.87 çıkıyor. Kısacası tiroidlerim çalışmıyor görünüyor. Fakat; 1.76 boy ve 55 kg olmama rağmen 1 gr kilo alamıyorum. Bu nasıl bir tezatlıktır anlamıyorum. Madem tiroid çalışmıyor o zaman kilo almam gerekmez mi? Diğer bir mevzu da; TSH değeri yüksek çıkan oldu mu gebelik sürecinde? Bununla alakalı süreciniz nasıl işledi? Vallahi moralim bozuldu resmen 🤦🏻♀️
Gebeyim-32 irishson_86 benim o kadar yüksek değildi 3 küsürlerdeydi 6. Haftamda euthyrox 25 mg başladılar 3 hafta kullandım 9. Haftamda normal değere dönmüştü ilacı kestiler
Gebeyim-32 irishson_86 bu arada bende kilo almıyorum 57 ile hamile kaldım 12. Haftamdayım hala 57 yim . Doktorum Bu güzel bişey şimdiden sonra almaya başlıcaksın dedi
Coquette irishson_86 benim 5. Haftada 10 kusur çıkmıştı euthyrox 75 mg başladım 1 ay sonra 2.5 un altına düşmüştü. Gebelikte hormonlar nedeniyle de birden yükselebiliyormuş tsh değeri. Bende 52 kg ile hamile kaldım öncesinde de zayıftım hipotiroidide her zaman kilo alma ya da kilo verememe gibi bir belirti olmayabiliyor ne yazık ki
Coquette irishson_86 bu arada tsh ın normal sınırlar içerisinde olması çok önemli gecikmeden endokrin ya da dahiliyeye gidip ilacınızı alın hemen düşer zaten
babymomy_ Benımde tsh 3.84 çıkmıştı euthyrox 25 mg ilaç verdi doktor su an 2.89 a düştü ama kullanalım dedi doktorum kullanıyorum. Çok önemli bir İlaç bence doktorunuzla görüşün bu durumu tsh yüksekliği kontrol altına alınmalı
irishson_86 babymomy_ dün akşam doktora gittim, bana da aynı ilacı yazdı. Bu sabah itibariyle başladım. Bayramdan sonra kan testi yaptırmamı istedi.
irishson_86 Cevaplar için çok teşekkür ederim kızlar. Bu yasima kadar hic boyle bir durum ile karsilasmadim, ilk defa boyle bir yukselme oldu. Yarin sabah dahiliyeye randevu aldim zaten. Bakalim ne diyecekler. Dilerim sorun yasamadan duzeltiriz bu durumu 🥺