Yengem ve dayım 45 sene önce evlenmiş dayı hala çocukları. 2 çocukları var biri %92 fiziksel ve zihinsel engelli. Diğeri %40 fiziksel ve zihinsel engelli. Biz anne baba olmak istediğimiz için o çocuklar dünyaya geliyor. Haydi diyelim ki evlendiniz, ben eşimle akraba falan değilim ikili taramaya bile güvenemediğim için fetal dna yaptırdım. Daha geçen hafta detaylıya girdim ilk doğumum normal olmasına rağmen bu hamileliğimde normal doğum yapmamın çok riskli olduğunu öğrendim. Detaylıya gitmeseydim normal doğumu zorlucaktım yine. Rica ediyorum ya, gerçeklerle yüzleşmekten korkmayın. Düşünsenize anne babanız karşınızda günden güne eriyor ve hasta. Göz göre göre vefat etmesini bekleyebilirmisiniz? Kötü bir şey duyucam diye doktora götürmekten vazgeçer misiniz? Yapmayın artık ya 2023 yılındayız hadi eskiden mal mülk yabancıya gitmesin, kızımız oğlumuz bizden uzaklaşmasın diye yapmışlar akraba evliliklerini, hala da yapılıyor. Ama önlem alın. Her akraba evliliğinden doğan çocuk sağlıksız olacak diye birşey asla yok ama risk büyük. Her anne inşallah bebeğini sağlığıyla kucağına alır.