Kbat92 Lugesyaa yaptırılması zorunlu olmayan ama olumlu sonuclarda içi cok rahatlatan bir test. Ben yaptırdım
crazymommy Kbat92 Ama aslında olumlu sonuçlardada olumsuz sonuçlardada sadece bir ihtimalden ibaret olan test. 1/100.000 de olsa ihtimal, ⅒ da olsa o 1 kişide olabilirsin diğer kişilerden de olabilirsin.
Teyre Elifdeva Anneden kan alınıyor, içerisinde bebeğin DNA sını alıp bakıyorlar, yüzde 99 luk sonuç veriyormuş. Tarama testlerine göre daha güvenli bir çok laboratuvar artık yapıyor
crazymommy Elifdeva Sonuçlar belli zaten riskli gözüküyor doktorlara göre ama işte anlatmaya çalıştığım bunların hepsinin bi ihtimal olduğu. Fetan dna eve gelip kan alıyorlar 7-8 bin civarı . Ense kalınlığı kaçtı
Dilekunal_ crazymommy 3 tarama testimde yuksek cikti karnimdan sivi aldirmayi planliyoruz yrn icin ne yapacami bilmiyorum bile aldirsam mi aldirmasam mi die
crazymommy Dilekunal_ Bana sorarsan aldırma canım. Düşük riski var Allah korusun tamamen bi ihtimal testi için bebişini tehlikeye atma
Teyre Elifdeva biz de aynı durumu yaşıyoruz şu an , doktorumuz Fetal DNA önerdi olurda onda sıkıntı olursa son aşama aminiyosentez dedi imkanın varsa Fetal DNA yaptır Ankara için 6500 e yarın doktorumuzun yönlendirdiği laboratuvar da yaptıracağız. Aminiyosentez de tecrübeli ellerde yapılmadığında riskler var ve kesinlikle 16. Haftadan önce yapılmaması öneriliyor
Elifdeva crazymommy himm vallahi cok anlamiyorum ben devlet hastaneside direk sivi aldirmaktan bahsetti onu yaptirmak istemiyorum zaten ama insan korkuyo iste inşaAllah saglikla dogar
Milkamilka Ben de önermiyorum aslında benim doktorum da pek önermediğini söyledi çünkü var ya da yok demiyor sadece seninle aynı yaşta aynı kan değerlerine sahip kaç kadının bebeği down sendromlu doğma ihtimalini söylüyor sadece ihtimal yani kesinlik yok. Mesela değerin 1/400 çıktı bebeğin sağlıklı 399 bebek de olabilir sendromlu 1 bebek de olabilir. Riskli çıkıp sağlıklı doğan da var riski az çıkıp down sendromlu doğan da var dedi doktorum. O an etkilenip yaptırdım beta değerim biraz yüksek çıktığı için bazı test değerlerim düşük çıkmış az riskli bence bi sıkıntı yok dedi ama günlerdir bunu düşünüyorum maalesef 😔
Elifdeva Teyre sizde inşaAllah sağlıkla alin kucaginiza evladinizi inşaAllah bi sorun cikmaz. Malesef yaptiracak durumum yok beklicem Allahtan umit kesilmez
Teyre Elifdeva stres yapmamaya çalış, pozitif düşün şunu hiç bir zaman unutma ikili test tanı testi değil, olasılık testi 1:100 diyorsa 100 gebelikten birinde rastlanmıştır demek ona göre düşün, umarım sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucaklarız.