zuleyhaacarr_1 kızlar kaynanam eşimi aradı kurban keseceğini söyledi hem bebek geliyor dedi onun icin dedi yani bebek icin olcaksa bizim yani babasının kesmesi gerekmezmi benmi yanlış düşünüyorum bize bi faydası olurmu onun kestigi kurbanın?
guzelanne01_ zuleyhaacarr_1 kimin kestiğinin önemi yokki isterse arkadaşın kessin akika kurbanı kesecek bebek için bebeğin niyetine zaten ,eğer erkekse bebeğin akika niyetiyle kesiyorsa kaynanız 2 tane düşüyor 1 ni kaynanız birinide siz kesersiniz
zuleyhaacarr_1 Nereleregidem sinmemesi degilde bebek icin degince bi tuaf oldum yani eşimle ikileme girdik sayılırmı sayılmazmı diye
zuleyhaacarr_1 Hilal2901 yok hem kendisi icin hem bebek icin dedi yani ortaya karışık kendiside bir sürü badire atlattı bilmiyorum gecerli olurmu
Nereleregidem zuleyhaacarr_1 fetva hattını arayıp öğrenmen daha iyi olur ama şimdiden daha kafanızda kuşku oluştuysa kabul olacağını düşünmüyorum niyete bağlı sonuçta
Hilal2901 zuleyhaacarr_1 iki ayrı kurban kesiyorsa olur. Tek bir küçükbaşı iki niyetle kesemez. Büyükbaştan da 2 hisselik kesiyorsa olur 🥰
handeserdes zuleyhaacarr_1 benim kayınvalidem de yapıyor bir şeyler. doğumdan sonra da camide kuran filan okutacakmış. yapsın bize ne ki? eşim de ben de inanmıyoruz bu tür şeylere ama bize bir zararı yok ki. ne istiyosa yapsın.
zeynozey zuleyhaacarr_1 bebek niyetine kesecekse kimin kestiğinin önemi yok ki bebeğe faydası var o kurbanın gene🌸 ilk gebeliğimde bizde, eşimin anneanneside bebeğimiz için kurban kesmiştik. ☺️🌿
Glyszr09 zuleyhaacarr_1 Her kim kesse olur ama bebek doğduktan sonra kesilmesi gerekiyor 2 niyet de olmaz diye biliyorum