filialunae tubikya Bade ismini çok beğeniyordum ama ta ki “badelemek” terimini duyana kadar. Google’a yazın çıkıyor. Artık o isimden midem bulanıyor asla koymam 🤣
Goksu2023 Emn_dgn benim kızım de Eylül de doğacak Allah nasip ederse aklıma gelmemişti hiç güzelmiş 😂👍🫶
filialunae Benim ikiz, iki kız dediler değişmezse 😆 Nil & İdil (ikisi de nehir ismi) ya da, Asel & Aden (Cennetteki bal ırmağı, Cennet bahçesi) Doğa ismi de hoşuma gidiyor daha karar veremedim ben de
CauAhsen Senem0505 doruk ismine Dora ismi öneririm :) anlamı Doruk noktası demek Dora öztürkçe bir isim
Edosko26 Benim kızım olacak nasipse Dora düşünüyoruz. Doruk ile aynı anlamda :) hatta bir gün oğlum olursa onun da adını Doruk koyarım diye hayal ettim hep :)
Cansssx Mrvylty 😊 hiç zorlanmıyoruz herkes çok beğeniyor ismini. Tek sıkıntısı aşırı yaramaz bir bebek😄😍
filialunae Deletedmom0071 Evet ırmak anlamında yanında başka kelime var Kuranda fakat TDK’ya göre “Cennetteki 4 ırmaktan biri; Bal Irmağı” olarak da Türkçeye geçmiş sonuç olarak. Zaten sadece bal değil, gece vakti gibi başka anlamları da var.
Deletedmom0071 filialunae “bu sabah kahvaltıda bal yedim” derken asel kelimesi kullanılıyo. Öyle abartılı bir anlamı yok. Arapça bildiğim için söyledim bunu.