Fatmaaneyyy Merhaba hanımlar Ben doğum parası almak için işe başlayıp sigortam yatsa ( 3 ayım kaldı diyelim doguma ve üç ay çalişicam ) bu şekilde doğum parası yatar mı yoksa illa 4 ay kala işten çıkmış olmam mı lazım . Bilen yazabilirmi
likesah Fatmaaneyyy Dogum parası için işten çıkılmıyor sigorta devam eder ancak anne dogum iznindedir. Dogum izni dogumdan 8 hafta once baslar ve dogumdan sonra 8 hafta daha izinli olur anne. Bu arada dogum yapildigina ve istirahat izninde olunduguna iliskin doktor raporu aliniyo. Bir de dogumdan onceki 1 yil icinde belirli bir gun kadar sigorta primi bildirilmis olmali ama kac gun su an bilmiyorum
Fatmaaneyyy likesah teşekkür ederim şöyle bir durum var benm günler yetişmiyor o yüzden izin almadan da doğum yaptığım gibi izin alsam sorun olur mu yoksa illa öncesi doğum iznine çıkmış olmam mı lazım
likesah Fatmaaneyyy oncesindeki dogum iznini de kullanmanız gerekir diye biliyorum. Eger erken dogum gibi bir durum yoksa annenin dogumdan onceki 8 hafta calistirilmasi yasak cunku. Doktor onayi ve kendi talebiyle doguma 3 hafta kalaya kadar calisabiliyormus anne kullanmadigi dogum oncesi 5 haftalik izin de dogum sonrasina ekleniyormus ama primi yetmeyenler icin bu yontem gecerli olur mu bilemiyorum sigorta konusunda uzman birileri ya da muhasebeciler daha iyi bilebilir.