Henelema Kızlar 35 inci haftadayım bebegımın bugünkü kontrolde iri olduğunu söyledi doktor ve bunun şekerden dolayı olabılecegı soylendı açlık tokluk kanı verdim açlık kanı normal cıktı tokluk kanında şeker yüksektı biraz ve doktor şekerın duzenlenmesı için bırkac gün yatış ıstedı en azından şekerımjn takıbı ve duzenlenmesı açısından bende çok evham yapıyorum çok taktım kafaya çünkü ılk gebeliğim kararsızım daha önce böyle bır duruma karşılaşan var mı moralim çok bozuk ne yapacağımı Bılmıyorum ev bu hafta hastanede yatmama musaıt degıl her şey üst üste geldi doktor eğer yatıs ıstemıyorum dersen haftaya kontrole gelırsın dedi o zaman gıttıgımde yatış ısteyecegım onerılerınız neler tecrubesı olan var mı lütfen
Susu_09 Henelema benim de şeker yüklemesi yapıldı şeker çıktı 1 gece yatis verdi doktor şuan hastsnedeyim unsilin başlandı şeker bebek için çok tehlikeli
MerveSoner45 Henelema 2 hafta önce gittim banada bebek çok iri 3 hafta önde gidiyor bilmem ne şekerden olabilir dedi 1 hafta dikkat edelim dedi zaten hergün ölçüyorum diyetle şekerim kontrol altında bugün gittim bebek normal dedi haftasıyla uyumlu dedi bende anlamadım diyeti bozarsam şeker uçuyor tabide ama dikkat edersem en fazla 139 oldu dikkatli gitmekte fayda var tabi
Sibelbayram Henelema benim üçüncü hamileliğim ikinci hamileliğim de şeker çıkmıştı bunda da çıktı bebek iki hafta önden gidiyor iri bebek dedi ama dahiliyeye yönlendirdi oda diyetisyene diyet uyguluyorum sekerimi evde kendim ölçüyorum
Henelema Susu_09 ben şeker yuklemesı yapmadım ıstemedım bebegın iri oluşu şekerim olduğu için mi yoksa yapısal mı bunu öğrenmek için kan verdim tokluk kanı yüksek cıktı
Henelema MerveSoner45 ben çok kararsızım ne yapsam sizce ılk gebelıgım ve ıster istemez endıse edıyorum sendekı şeker bebegı şişirir dedi de doktor
MerveSoner45 Henelema doktordan iyi bilemeyiz Tabiki gerekli gördüyse yatmanızda fayda var Tabiki riske atmayın bence
Henelema MerveSoner45 yatış öneririm dedi de bır düşünün dedi yok derseniz de haftaya kontrole gelin dedi sızın tokluk kanı mı yüksek cıktı benim öyle oldu da
MerveSoner45 Henelema iyide normal ki bu değer siz yanlış anlamış olmayasınız 140 ve üstü gebelerde riskli kabul ediliyor o değer yatacak kadar değil bende diyorum ya 203 le bile insülin bile başlamadı bana diyetisyenle kontrol altına alındı o kadar hayret doktor niye öyle demiş size
BAAE2023 MerveSoner45 bende de yüklemeden sonra yüksek çıktı açlık 97 yüklemeden sonra 1. Saat 207 2. Saat 112 çıktı bana da diyet verdiler dikkat ediyorum ama ölçüm yapmıyorum cihazım yok yapmalı mıyım
Henelema MerveSoner45 evet bende bakındım da 140 a kadar normal kabul edılıyor sanırım bebegın kilosu haftasına göre biraz fazla olduğu için acaba şekerden mi kaynaklı yoksa yapısal mı bu irilik ona bakacak da artık haftaya gıdınce soracağım çünkü doğuma zaten az kaldı 35.haftadayım sizin kaç haftalık
Henelema BAAE2023 yok ben yükleme yapmadım ama çoğu kişi de yüklemeden sonra artmış ben şeker yüklemesi istemedım
MerveSoner45 BAAE2023 doktorunuz dahiliyeye yönlendirmedi mi o rapor çıkarıyor zaten günde 7 kere ölçüm yapılıyor başlarda cihaz ücretli ama çubuklar raporlu ama yine para veriyorsun az bi miktar
Hindiba Her doktor farklı sankı benim aclık 86, 1 tokluk 220 cıktı, 26+5ım haftasıyla uyumlu bebek, doktor 1 hafta aclık tokluk degerlerıne evde bak dedı, bende ölcüyorm yedıkleırme de dikkat ediyorum tabı gayet güzel cıkıyor sonuclar
Hindiba Henelema seker ölcüm aleti aldım, sabah ac karnına ve 1 saat sonra tok karnına, aksam da yemekten once ve 1 saat sonra ölcüyorm, bazen de arada tatlı bırsey yiyince olcum yapıyorum bakıyorum ki sekerimi. Ne cıkartıyor, mesela dün 2 top dondurma denedim baya baya cıkardı daha yememe karari aldım