Morebebek tabiki kısaca benim şöyle 3 ara öğün + 3 ana öğün var. Saatleri ise kahvaltı sabah 8 de, öğlen 1 de, akşam 7 de. Ara öğünleri yemekten +2 saat sonra yiyorum. Yani 9-9 buçuktan sonra bişey yemiyorum. çalıştığım için hafta içi bu şekilde,hafta sonu kahvaltı ve öğle yemeği 1-2 saat ileri kayıyor tabi.
Kahvaltı: 1 yumurta, 1 kibrit kutusu peynir, 4-5 zeytin, 2 ceviz, istediğin çiğ sebzeler, 2 dilim esmer ekmek, şekersiz açık çay.
Öğle: 2 kepçe çorba, 2 yumurta kadar et/tavuk/balık, 4 kaşık sebze yemeği, 2 kaşık yoğurt veya 1 bardak ayran, yağsız salata, 2 dilim esmer ekmek.
Akşam: çorba 1 kepçe, yoğurt 4 kaşık veya ayran 2 bardağa çıkarılacak. Diğerleri öğlen ile aynı.
Ara öğünler: 1 çay bar süt/1 su bar kefir/1 su bar ayran/2 Kaşık yoğurt bunlardan biri ve 1 porsiyon meyve.
Tabi her gün aynı şey yenmez, listemde yerine geçen şeyler de var, mesela ekmek veya çorbaları bulgur pilavı veya tam buğday makarnalar ile değiştirebiliyorum gibi.. Kısaca dedin ama çok uzun oldu ama umarım faydası olur.. ☺️☺️