tugce14_ melegim0606 bende çok korkuyodum herşeyden ama inan bana bebek o kadar hassas bişey değilmiş bunu anladım ne ilaçlar kullananlar duydum bebekleri sağlıklı sen bekle 12. hafta fetal dna testi yaptır bende yaptırdım orda bütün genleri taranıyor sağlıksızsa alıyo doktor alınacaksada o zaman alınsın.elinde delil yok neden aldracaksın şimdiden
tugce14_ melegim0606 bende gebelik depresyonu yaşıyorum belkide doktorum ilaca bile başlayabilir düşün altı ay her gün antidepresan kullanacağım belkide,sen bilmeden bir iki hafta kullanmışsın bence birşey olmaz Allahın izniyle
Pisilianne tugce14_ ilaç kullanırsanız bebeğe vermeden önce bir iki sağın göğsünüzü, ilaç etkisini azaltır. Ayrıca depresyonda hamilelere verilen psikolojik ilaçlar çok hafif oluyor aklınız kalmasın ☺️
melegim0606 tugce14_ hesaba gore 5 hafta kullanmışım ve sabah akşam aliyodum😔 ve tek bir ilaç da değil. 1 antidepresan 1 sakinlestirci 1 topamax diye bi ilaç onu da genelde epilepsi nöbetleri için kullanıyolarmis ben sabah akşam migren için kullandım 😔 yetmedi hastalandim antibiotik kullandım yanında farklı ilaçlarla. Günlük sabah akşam 11 tane ilaç kullandım. Yetmedi ertesi gun hapi aldim Bi tane de serum yedim ama serum zararlı miydi değil mi onu bilmiyorum 😔😔 bu kadar ilaç zaten aklımı çok karıştırıyo 😔
Hazalebru __mom1 kesinlikle cok haklısınız, bende kendimi dinledim ve getamın sonucuyla aldırmadım çocuğumu🥰 ama dediğiniz gibi buna eşimde dahil riske atmıyorlar haklı olarak.
tugce14_ Pisilianne siz kullandınız mı? Kullanan kişilerle konuştum, bebekleri gayet sağlıklı dediğiniz gibi gebelere verilen hafif ilaçlar mevcutmuş
Pisilianne tugce14_ yok ben kullanmadım, işk gebeliğim zaten ☺️ ama psikoloji mezunuyum, farmakoloji dersinde bahsedildi. Sütün ilk yudumu en yağlı olan kısmı ve ilacı içinde bulunduran kısmı. Sadece ilk sütü sağın bebek içmesin, gerisi zaten güvenli 💛
dilinkopsunemi-bisus melegim0606 doğmamış çocuğa ne güzel don biçmişler. Gebeliğinin gidişâtına bile bakmadan miniği infaz etmişler resmen doktor değil kasap olabilir mi gittiğiniz insansı varlıklar 😒😒
melegim0606 dilinkopsunemi-bisus olabilir. Ama bunu eşimde dahil kimseye anlatamıyorum. Illaki bi çözümü vardır birşeyler yapılıyordur. Bebek daha minicik kan tahlili yapıp değerlere bile bakılmadı 3 hastanede de.
Crocus20 melegim0606 öyle saçma şey mi olur. Bu tür ilaçları kullanıp kesilemeyecek hastalar oluyor bilmeden hamile kalan. Eğer annenin sağlığı daha kötüye gidicekse ilaçları kesmeden devam ettiriyorlar. Sakın öyle düşünmeyin hemem daha hamileliğin çok çok başındaymış merak etmeyin çok küçük bir ihtimal onların dediği
melegim0606 Crocus20 Inşallah öyledir. Aldırsak zaten çocuğuma kıymış oluyorum katilden bi farkı yok. Yaşasa benim yüzümden belki engelli olacak hayatı boyunca başkalarına muhtaç olacak. Rabbim sağlıklı evlatlar versin hepimize inşallah 😔
melegim0606 Pisilianne Amin inşallah. Bende kıymak istemiyorum ama bu psikoloji ilaçlarını da bırakınca nasıl bi anne olurum onu da bilmiyorum. Rabbim tüm hamilelri sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah
Pisilianne melegim0606 aminn inşaAllah . Sizin için de bebiş için de her şey çok güzel olsun inşaAllah 🦋☺️
dilinkopsunemi-bisus melegim0606 kuzum sen ilaç muhabbetini demeden genel tahlillerini falan bi yaptır cidden evladın her türlüsü baş göz üstüne ama şartların durumların nedir bilemediğim için bişey demiyorum
Crocus20 melegim0606 amin inşallah öyle bir şey olmaz siz üzülmeyin. Benim kayınvalidem ağır şizofreni hastasıymış eşime nasıl hamile kaldığını bile bilmiyor 6 aylık olana kadar hamile olduğunu farketmemiş sonrasındada ilaçlarını asla bıraktırmamışlar çünkü çok kötü oluyormuş. Eşim şükür hiç bir sağlık problemi bile yok ben ondan daha çok çürüğüm diyebilirim. İçiniz belki rahatlar diye anlatmak istedim💞
tugce14_ melegim0606 dna testi hastanelerde yapılmıyo kuzum bazı firmalar var genoks,nipt plus vs gibi oralarda yapılıyo evine geliyorlar bir tüp kan alıyorlar bir yada iki hafta içinde cıkıyo sonuç, biraz maliyetli 6500 tl ama benim doktorum cok ısrar etti bütün kromozomları taranıyor eğer sonuç kötü çıksaydı o zaman alınıyo:(
melegim0606 tugce14_ tek iyi olduğunu öğrenelim de para bi şekilde bulunur. Ben bi araştırayım buralarda hangi hastane yapıyomuş yaşa nerde yaptırabiliriz mecbur gideriz yaptırmaya
Gunes015576 melegim0606 kalp atışı olmadı için daha organları gelişmedi için hiç bir sıkıntı olmaz ablam da sızın kulandığız ilaçlar kullandı SONRA hamile olduğunu öğrendi doktor daha 7 haftalık olmadan ilaç kesti için korkulacak bir şey olmadığını söyledi ve çok şükür çok sağlık li doğudu
Ebebiranne Gunes015576 hanımefendi organ oluşumu dönemi ilk 12 haftadır. İlk haftadan itibaren bir çok şey önemlidir. Hiçbir bilginiz olmadan nasıl bu kadar net yorum yapabiliyorsunuz kadın doğum uzmanı falan mısınız ? Bi de milleti yanlış yönlendiriyosunuz
tugce14_ melegim0606 şimdi eşimede sordum yanlış bilgi vermiş olmayayım canım dna testinde genetik hastalıklar cıkıyormuş.down sendromu,edwars swndromu gibi.çevresel faktörlerle gelişen hastalıklar(ilaç kullanımı gibi) çıkıyormu onu tam bilmiyorum en kötü arayıp öğrenirsin