crazymommy 20.haftaya kadar riskli gebelik yaşadım. 4-9 haftalar arası 2 günde 1 usg ye girdim. 10-13 haftalar arası nerdeyse her gün girdim. Sonrasında 20ye kadar haftada 1 bazen haftada da 2 kere girdim. Sonrasında 23te kordonds pıhtı olduğunu öğrendim 2 haftada 1 tekrar girmeye başladım. Şuan 32+1deyim ayda 1 kontroller ama acilde bakıyorlar 2 haftada 1 😁 ben napim şimdi 😂😂😂
Usgnin bir zararı yok. Ses dalgaları kullanılıyor çünkü. Ama kalp atışının ‘çok uzun’ süre dinlenmesi zararlı. Kaldı ki belirli bir haftadan sonra kalp atışı istesen de dinletilmiyor canım. Kalbi ve kalp atışı gözüküyor usg ekranında. O zamana kadar da doktorlar çok uzun süre açmıyor zaten kalp atışını 🙃 renkli 3D mi ne olan var (Detaylı usg değil). Onun da ‘uzun’ süre açık tutulması zararlı. Lakin gittiğin muayne Max toplasan 10 dk oluyor zaten. 10 dklık bir muaynenin zararı yok. Hatta çoğu hastane 3 5 dakikada bitiriyor. Kimse 20 dk 30 dk muayne yapmıyor yani 😂 Özelde de devlette de bir çok doktora sordum. Hastaneye yatış yaptığım zamanlarda doktorlar açık açık anlattı yani 🤭 ama şu evde kullanılan (yurtdışından alınan telefona bağlanan) alet zararlı canım. Sağlık ocağında da benzeri var onun da uzun süre kullanımı zararlı 😬