busragil ultrason zararlı hanfendicim.
Fiziki olarak olmasa da bebeğe psikolojik olarak özel alana müdahale travması bırakabilir. Ben ayda bir gitmeme rağmen bebegim yüz ifadesi mutsuz görünüyor ve doktorum da bunu onun alanına müdahale ediyor olmamıza bağlıyor. İzlenmek, farklı sesler duymak vs kendisini iyi hissetmemesine sebep.
Ayrıca size “Doğmamış çocuğun gizli yaşamı” isimli kitabı okumanızı öneririm.
Sağlık sorunu sebebi ile sürekli muayene olan insanlardan bahsetmissiniz, bu durum tabiki çok olağan ve normal. Bu durumda göze alınabilecek sorunu belirleyip ona göre davranmış oluyor anne adayları ve doktorlar.
Post sahibi hanfendi size de önerim kendinize 1 doktor belirleyin. Mümkünse güvenebileceğiniz, kendinizi ve bebeginizi emanet edebileceğiniz, yanında rahat ve huzurlu olabileceğiniz bir doktorunuz olsun. Ve bu doktorunuz sizin ve bebeğinizin sağlık durumuna göre ne kadar sürede bir muayeneye çağırırsa o kadar araliklar ile gidin.
Bebeğinizi çok merak etmeniz çok normal, ben de ilk gebeliğimi yaşıyorum ama inanın elimden gelen araştırmayi yapmaya, okumaya ve eğitimi almaya çalışıyorum. Sizin konunuz hakkında bildiklerim bu şekilde.
Sağlıklı bir gebelik ve kolay bir doğum diliyorum sizlere..