İlk hamileliğim ve 41+2 ye kadar beklediğimiz oğlumuz, artık 4 kiloyu geçmiş görününce doktorumuz ya suni sancı deneyelim ya da sezeryan artık bence dedi . Evet hep normal doğum dilemiştim ama artık riskleri göze almak istemediğim için cumartesi sabahı yatış ve suni sancı ile başlayalım her şey uygunsa devam değilse sezeryan dedik . Eve döndüm kendiliğinden sancılarım başladı ama gerçekmi yalancı mı emin olamadım, muayene olduğum için oluyor sandım ve öğlen 12 ile akşam 8.30 arasına kadar gelen sancılarımı karşıladım hala bile gerçek mi bilemiyordum ebeyi aradım , tuvalet yapma istediğim var sık sık deyince hadi gel artık dedi ben hala emin değildim bu kadar kolay değildir herhalde diyordum , bir gittim muayene lağman biraz epidural ve yardımcı sancı zaten 1 saate 7cm dedi ben şok , odamda eşim ve doulam ile sancılarımı karşılamaya devam ettik hiçbiri dayanılmaz değildi ve tek mantık geleni karşıla bir sonrakini düşünme , çünkü belki bir sonraki yok bile, çökme istedikleri geldikçe artık doğumhaneye gidelim dedik , inanılmaz şeyler yaşadığımı hissediyorum, ıkınmaya başlayacağız dedi buradaysa önemli olan kasılma gelince geçene kadar elinden gelen en uzun süre ıkınmak aralarda dinlenmek odaklanmak başka şeylere enerji harcamamak, doktorum ve ebem her adımdan beni haberdar etti , bu bana çok iyi geliyordu , saçları geldi Canan dokunmak ister misin dedi ve dokundum inanılmaz motive oldum ve doktorum dedi ki dokunmak isteyen ilk kişisin ve evet kilolu bir bebek geliyor hatta başının yanında kordonu ve kolu ile birlikte ama çok iyi ıkınıyorsun ve bir kere daha bebeğin geliyor ve öyle oldu , kocaman çığlıklar da attım ama iyi ki attım ne hissediyorsam ne istiyorsam onu yaptım, kendinizi rahat bırakın , oğlum kucağıma geldi inanılmaz herkes şok ve 4 kilo 210 gram bir pehlivan doğuverdi :)))kesik yok dikiş yok ayakta çıktım doğumhaneden bin şükür . Sancılar gelince son ana kadar evde geçirmek , kasılmalarda doğru nefes ile karşılayıp bir sonrakini düşünmemek ve son anda doğru ıkınma bence püf noktalar , herkese böyle tebessüm ile hatırlayacağı doğumlar diliyorum 🤰🏻😍