Ipek_2017 Kızlar Lavin ismi Kürtçe mi . Google de farklı bilgiler var.. olup olmaması da sorun değil de bu arada. Anlam doğruluğundan emin olmak istedim 🌸
izlmisik-16 Ben de kızıma aynı ismi koyucam ve kürtçe de böyle bişey yok .. Aslında isveç kökenli bi isim çığ, heyelan anlamına geliyor.. Her duyan kürtçe diyor ama kürtçe de böyle bi isim duymadım🙄
Ipek_2017 izlmisik-16 Evet bu bilgi de var Google da . Güzel anlamına geliyorsa çok hoş 🌸 diye düşünmüştüm.
Ipek_2017 Zanyar postta da dediğim gibi canım birşey farketmez . Sadece kimi kaynakta Yunanca kimi kaynakta Kürtçe diyor. . Kimi kaynak güzel manasında derken kimisi heyelan çığ diyor. Belki kızına bu ismi verip detaylıca araştıranlar vardır diye sormak istedim 🤍🤲🏼
Melekruzgar Benim kuzumun adı lavin kim duyduysa çok güzel olduğunu söylüyor kulağa da hoş geliyor Kürtçe mi bilmiyorum 🤷🏼♀️
Ipek_2017 Melekruzgar sağlıkla büyüsün . Güzel bir gerçekten . Sadece anlamı farklı farklı yazıyor da merak ettim .
NewMom__ Ipek_2017 karadenizli olarak kürtçe isimlere bayılıyorum ya😂 Lavin çok hoşmuş anlamı nedir? Oğlum olursa Miran düşünüyorum kızım olursa Lavini de düşünebilirim😂
Ipek_2017 NewMom__ Ben de samsunluyum 💙 eşim de doğulu ama öyle çok Kürtçe isim felan bilmiyor. Lavin de bazı kaynaklarda “GÜZEL ” Bazı kaynaklar da ise heyelan çığ anlamında. Ben de hangisi doğru bilemedim.