Herkese merhaba
Doğum hikaye mi paylaşmak istiyorum sizde istediklerinizide sorabilirsiniz…
Ben en baştan beri normal doğumu hayal ettim bu yüzden özel doktorla birlikte bir devlet hekiminede görünmeye başladım çünkü özeller biraz sezaryen sevici devlette gerçekten gerekmedikçe sezeryan yasak sonra zaman geçtikçe devlet hastanesinde ki doktorumu daha çok sevmeye başladım.
Ben bu sürede yurt dışında yaşayan türk infulencer ların doğumlarını izledim çünkü yurt dışında normal doğum çok yaygın çoğuda 42.haftada doğuyor bana moral olması için onları takip ettim.
Sonra bnm devlette ki doktorum izne çıktı maalesef ve son haftalarda özel doktor ve devletin başka doktoru ile devam ettim bana karnı küçük dediler başı büyük dediler sezaryen almayı düşündüler sonra normal doğumu başlatmak istediler ben reddettim hatta birinde mecbur koştular o yüzden imza attım sorumluluğu aldım ve gittim sonra ebelere danıştım ve kendi doktorumu da buldum konuştum “Siz olsanız ne yapardınız” dedim dedi ki Sıcak suya otur hurma ye merdiven çık rahat ol daha doğuma var dedi ve 41 +4 de rutin kontrol de 2-3 santim açılma fark edildi suni sancı ile desteklendi 4 saat sonra 3.700 gr oğlumu dünyaya getirdim.Bende bebeğimde çok iyiyiz hiç bir sorun yok başı ve karın çevresi gayet normal doğdu her şey yolunda şükürler olsun.
doğumumu 2 ebe yaptı bnmle çok ilgilendiler suni sancının son saatleri zorlandım ama doğum anım kolaydı 2kere ıkındım üçüncüde göğsümdeydi ve şimdi düşünüyorum da beni boşu boşuna önceden doğurtacaklardı ne gerek var! Neyse Bazen doktorlarda haklı kendilerini düşünüyorlar binde bir de olsa risk almak istemiyorlar çünkü en ufak şeyde onların yakasına yapışılıyor korkuyorlar
Neyse Şuan 3 aylığız çook iyiyiz iyi ki kalbimin sesini dinledim.Hamilelik süresince evhamlı olmayın ve sabırlı olun💚
Çok paralar dökmek asla iyi bir doğum demek değil Rahat olun siz bu dünyaya kadın olarak geldiğinizde zaten bu fıtrata sahip olarak geldiniz 🌺
Sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz.