Merhaba bu bir uyarı postu olacak çok dikkatli okuyun.
10 ay önce Bezmialem vakıf üniversitesi Dragos hastanesinde doğumum gerçekleşti o gün hamileliğimin 40+1 günündeydim ve takipli olduğum zeynep kamilde milad gebe polikliniğine gitmem gerekiyordu nedense oraya gitmeye üşendim ve evime yakın olan Erdem hastanesinde muayene olmaya karar verdim doktorum alttan muayene edip 6 cm açılmam olduğunu söyledi ve eş zamanlı olarak nişanım geldi doğum için karar verdiğim hastaneye gideceğimi bildirip oradan çıktım hafif tatlı sancılarım başlamıştı bile evden eşimle hastane çantamı alıp doğum yapacağım bezmialem hastanesine gidecektik bunu bildirmek için hastaneyi arayıp durumumu anlattım ve ‘Gelebilirsiniz doktorumuz kadın hastalıkları ve doğum dr. B. B. nöbetçi bugün doğuma o girecek’ dedi bende hemen yola çıktım güle oynaya gittim hafif artan sancılarım dışında sorunum yoktu normal doğuma alınacağımdan da emindim muayene eden doktorum bunu söylemişti çünkü mutluydum hastaneye gidip yatışım için ödeme yaptım odaya çıktım bana giymem için hastane elbisesi verildi giydim 5 dakika sonra Bahadır bey bana niye haber vermiyorsunuz diye yanındakilere sitem edip söylenerek odama girdi ve direkt olarak bana “geleceğinizi neden haber vermiyorsunuz” diye sordu önce anlam veremedim sonra arayıp bunun bilgisini verdiğimi söyledim yine söylendi gebeliğimin haftasını sordu söyledim yanımda götürdüğüm gebelik takibimin bütün detaylarını içeren dosyayı da incelemesi için vermeyi teklif ettiğimde sertçe “gerek yok” deyip direkt alttan muayene edip 9 cm açılman var sezaryene alacağım dedi ne olduğumu şaşırdım çünkü suyum gelmemişti, nst bağlanmamıştı, ultrasondan bakılmamıştı, sancılarım sıklaşmamıştı acil bir durumda yoktu bebek ve ben iyiydik doktora muayene olduğum hastanede normal doğum için engel olmadığını söylediğimde hiçbir geçerli sebep söylemeden “ben risk almam ya sezaryene evet de ya da eşyalarını topla en yakın devlet hastanesine git” dedi gördüğüm muameleye ayrı en yakın devlet hastanesine gidecek zamana ayrı takıldım ve yatışımın yapıldığını ödeme alındığını açılmanın neredeyse bittiğini bu şartlarda gidemeyeceğimi ve sezaryen istemediğimi dile getirdim hiç umursamadan anneme eşime beni sezaryene ikna etmelerini söyleyip 15 dakika düşünme süresi tanıdığını söyleyip çıktı ben ağlamaya başladım bebeğime bir şey olur korkusundan tekrar yola çıkma riskini alamadım sezaryen istemiyordum çok çaresiz bir durumdaydım 15 dakika sonra gelip tekrar sordu yine normal istiyorum dedim “bebeğin şu an ölüyor olabilir bunu göze mi alıyorsun bugün bir hastam senin gibi inat etti bebeği yoğun bakımda şimdi “ deyince ben hemen tamam dedim doğruluğunu sorgulamadım bile cevabımla hemen yüzü güldü spinal anestezi ile (su içtim diye mecburen yapıldı) doğuma alındım doğumda miyomum olduğunu farketti (3buçuk cm’di ) “alayım mı “ diye sordu alınmazsa ne olur diye sordum “büyürse yine ameliyat olursun” dedi alınırsa bir şey olur mu risk var mı dedim “hayır” dedi o an başka bir şey soramadım aklım durmuştu alın o zaman dedim çok mutlu oldu şikayet etmemden de korkmuş olabilir sanki sezaryene boş yere aldın diyemez artık der gibiydi bahanesi olduğuna sevindi resmen neyse doğumdan çıktıktan sonra hemşirelerle konuşurken miyom ameliyatı sonrası bir daha normal doğum yapamayacağımı öğrendim ve o gün bir kez daha yıkıldım çünkü ben normal doğumu tatmayı çok istiyordum hep hayalimdi imkanım vardı ve elimden alındı travmatik şekildede olsa bebeğimi sağlıklı ve sağ Salim kucağıma aldığıma çok mutluyum evet ama hâlâ yaşadıklarımı düşündükçe sinir krizi geçiriyorum en güzel günümü türlü bahanelerle bana zehir etti siz siz olun benim gibi manipüle edilmeyin doktorları iyi araştırın geleceğinizi etkileyecek kararları saçma bir doktor palavradan hikaye uydurdu diye hemen vermeyin ve bahsettiğim doktor ve onun gibilerle işiniz bile olmasın.