Merhaba anneler ve taze anne adayları. Öncelikle hamileliğim süresince formda çok aktif olmasam da her türlü doğum hikayesi bana ışık tuttu ve umut oldu. O yüzden bende belki bir başkasına umut olabilmek adına sürecimi detaylarıyla yazmak istedim şimdiden okuyan herkese teşekkür ediyorum 🥹
Eveeet hamileliğim 24.haftasına kadar rutin kontrollerimiz gayet iyi gidiyordu. Doktorumuz 24. Hafta kontrolümde rahim ağzının 4/3 nün açık olduğunu alttan acil serklaj gerektiğini söyledi böyle bir şeyi ilk defa duymuştuk ne yapacağımızı bilmediğimiz ve doktorumuza da çok güvendiğimiz için onun önerisi ile yola devam ettik. Doktor kontrolünün hemen ertesi günü rahim ağzına iki dikiş atıldı. Biz operasyon sonrası hastanede bir gün kaldık daha sonra taburcu olduk doktorumuz bizi doğuma kadar ki süreçte beler yapmamız gerektiğini anlata onlar; gerekmedikçe ayağa kalkmamak, yürümemek, tuvalette ıkınmamak, ayakta banyo yapmamak ve uzun süre duşta kalmamak. İlk etapta psikolojik olarak sarsılsam da omuzlarımda ki yükü özellikle koz kardeşim ve ailem sayesinde koşa sürede üzerimden attım ve doktorumuzun dediklerini uyguladım. İlk bir ay oturduğum yerden kalkmadım bu arada merak edenleriniz olabilir belki operasyon yarım saat bile sürmemiş, bana genel anestezi yapıldı çıktıktan
sonra ufak çaplı kaşık ağrısı oluyor ama uzun sürmüyor devamında da bende asla ağrı sızı hiçbir şikayetim olmadı. Bebeğim içinde her şey şükür yolundaydı tabi ilaçlarla da tedavi süreci desteklendi. Aylarım evde ve rutin doktor kontrolü arasında geçti diyebilirim ve bir daha hamile kalırsam bu kez direkt 12. Hafta da yapılması gerekiyormuş. Derken derken günler inanın su gibi aktı ve biz 24 Nisan 2023 39.haftaya kadar dayandık bebeğimin son aylarında karın çevresi 2 hafta geriden geliyordu zayıf ve küçük bir bebekti o yüzden olabildiğince normal doğum yapmak istiyordum sezeryen beni korkutuyordu neden bilmiyorum. 37. Hafta da dikişlerim alındı dikiş alımında da genel anestezi oldum çok kısa sürdü normalde bayılmadan da alınabiliyor fakat benim dikişlerim derinde olduğu için doktorum bu şekilde uygun gördü asla acı sızı vs olmadı. Hatta dikişler alındığında direk doğum olabilir diye düşünüyorken 2 hafta daha dayandı ki yine gelmeye niyeti yoktu küçük hanımın. Doktorumla artık doğsun kararı aldık 😄 daha sonra doğum planı yaptık pazartesi gel yatışını yapalım Salı doğum yapalım diye pazartesi günü 7.30 suların da hastaneye giriş yaptık eşimle ailelerimiz ertesi günü gelecek artık doğum için bu arada bende de myom vardı 3,5 cm gebelik boyunca 8,5 cm oldu sezeryen olursam onlarda alınacak. Bizi oda da ebemiz karşıladı tabi ben bu arada her gördüğüm ebeye doktora itinayla doğumu yarın yapacağımdan bugün sadece yatış yapacağımdan bahsediyorum 😄 neyde saat 10 civarı ebemiz damar yolu açtı işte açıklık kontrolü yaptı çok bi şey söylemeden gitti halbuki bizim bebiş kanala girmiş ama bende tık yok, ebemiz gittikten 10 dk sonra geldi ve ben tabi ki hala inatla yarın doğum olacak diye ikna etmeye çalışıyorum çünkü 25 Nisan için kafam da kodladım bu arada dikişlerim alındığın da 2 cm acıklığım vardı ve ebe kontrol ettiğin de bebek kanalda açıklık 3 cm civarındaymış. Neyse sen 3cm acıklıkla geldin yarına kalır mısın sanıyorsun annenler gelmeden doğurturum ben seni😄 evimizle hastane arası da 45 dk 1 saat. Annemlere haber verdik bana suni sancı takıldı saat 11.15 gibi ama hala bi şey yok yarım 15 dakika sonra suyumu patlattı ki asla gram canım yanmadı hissetmedim bile sadece ılık ılık su aktı o kadar ama ondan sonra sancı gelmeye başladı. Beni fazlaca germişti insanlarımız suni sancı şöyle böyle diye ama bence her insan da farklılık gösteriyor acı derecesi tolere edilebilir bir sancıydı bence ya da ben fazla yemek zorunda kalmadım bilmiyorum. Suyum geldikten sonra bana nasıl ısınmam gerektiğini nefes egzersizleri falan yaptırdı sağolsun aşırı ilgiliydiler. Tekrar açıklık kontrolü yaptı derken 20 dk için 3 den 5’e ve ardında 8 e çıktı aşıklık ve doğru doğumhane yoluna düştük. Saat 12.00 gibi girdiğim doğumdan 24 dk sonra bebeğim doğdu evet ağrılı bir süreç tamamen bize bağlı doktorumuzu dinleyip nefesimizi kontrol edersek ki ben 3 kere boşa ıkındığım halde 24 dakika sürdü ve yarın 40 mız doluyor bile ki bebeğim dört gün küvöz de kaldı ağlayamadı ve ciğerindeki suyu atamadı ama şimdi yanımda ve her şey geride kaldı. Umarım siz doğumunuzu bekleyen tüm hamileler çok çok güzel tecrübeler yaşarsınız ve en önemlisi bebeklerinizi sağ Salim kucağınıza alırsınız unutmayın biz kadın çok güçlüyüz ve her şeyin üstesinden gelebiliriz yeter ki isteyelim. Oldukça uzun oldu arada karışıklık varsa da lütfen kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim kendinize cook iyi bakın 🤍🤍