31 Mayıs gecesi şiddetli bel ve kasık ağrılarım vardı ama duzensizdi her zamanki gibi yalancı sancı dedim daha sonra biraz geçti. Ertesi gün 01.06.2023 saat 12 de adet sancısı gibi daha da şiddetli bel ve kasık ağrısı olmaya başladı sanki biraz düzenliydi ama dakika tutamıyordym bir türlü. Bir gariplik vardı karnım devamli sertlesiyor bebek sürekli toplanıyordu ve uzun süre öylece kalıyordu. Hafif mide bulantıları da başladı. Kayınvalidem yanımda kalıyordu eşim gececi olduğu için. Sabaha kadar belki dogum sancısıdır düzene girer diye bekledim ama hala dakika tutamiyodum tam olarak. Sabaha kadar uyuyamadim habire tuvalete gidiyorum idrarın gelip duruyodu. Meğerse klozette otururken suyum gelmiş anlayamadım aslında birden çok hızlı gidince şüphelenip tutmaya çalıştım ama pek tutamadım eminde olamadım 2 kez böyle oldu ikiside tuvalette denk gelince su olduğunu konduramadim anlayamadım. Neyse sabah esim geldikten sonra 1 saat uyumuşum 9-10 gibi gideriz diyerek. Daha sonra mide bulantım şiddetlendi öğürneye başladım ama kusamiyodum. İşin ciddiyetine orda vardım artık doğum sanırım başladı dedim. Hemen bir ılık duşa girdim. Hazırlandım daha sonra eşim valizimizi çantamızı herşeyi arabaya attı arabanın icinde hazır dursun diyerek ama biz yürüyerek hastaneye gittik.. hastane 5-10 dk yürüme mesafesinde ben acilmam varsa daha da iyi olur yürümek diyerek yürüyelim istedim. Hatta yolda da bence açılma başladı ama sancım düzenli değil suni verelim dicekler kabul etmem eve geliriz evde sancimi çekerim sıklaşana kadar dedim. Önceki günde yürüyüşe cikmstk 31 Mayıs güzel tarih değil ya 1 Haziran da gelecek benim kızım hissediyorum demiştim eşime 🥲
Hastaneye gittik nst de sancılar çıktı. Alttan muayene oldum sadece 1 cm açıklık var. Ultrason da da bebeğimin suyunun neredeyse bittiğini suyum gelip anlayamadıgımı eve gonderemicegini yatış yapılması gerektiğini söyledi doktorum, suni sancı verilecek deyince orda bı panik yaşadım. Çünkü en korktuğum şeydi suyumun önden gelip suni sanci verilmesinin gerekmesi. Korktuğumda başıma gelmişti zaten. Beni doğumhane katına aldılar doğumhanete girdim önlük giydim. Tekrar ebe muayene etti ama ben orda mahvoldum eliyle biseyler yaparak açılmayı artırmaya uğraştı yol vermeye çalıştı açıklık 2 cm oldu. Orda çığlık çığlığa ben normal doğum yapamam sezeryan istiyorum canım çok yaniyo diye bagiriyodum. Ebe de bunun bir kere bu kadar sert olacağını normal doğum için bunu mecbur yapması gerektiğini soyledi açılmayı hızlandırmak için çünkü suyUm bitmişti. Normal doğumun güzelliklerini anlatıp beni teselli etmeye çalışıyordu 🤭 Sonra başka ebe muayene etti öyle kötü olmadı. Beni başka bı odaya alcaklar oda da sancimi cekicem sanıyorum ama doğumhaneden çıkamadım burda kalcaksn dediler herhalde suyum bittiği için gözetim altında olayım diye.
Suni sancıyı taktılar yanıma arada eşimi annemi aldilar pilates topumu getirmiştim o gelince ziplarken düşebilirm diye yanında refakatçi kaldın dediler annem kaldı yanimda. Serum yarıya indi nerdeyse ben öyle aşırı bı sancı hissetmiyorum nst de gözüküyor ama ben hissetmiyorum sonra sonra biraz hissetmeye başladım 2 aaat sonra aciklij hala aynıydı. Sonra suniye devam 4 saat oldu açıklık hala 2 cm. Baktık ki hiç ilerlemiyor açılma istersen devam ederiz vaktimiz var ama çok uzun sürecek mahvolcaksin kararı sana bırakıyorum ama normal doğurmanı çok isterim dedi baş ebe. Ama hiç bir ilerleme de yoktu daha sonrs eşimle annemle konuşup sezeryana karar verdim. Ama mahvolmustum zaten. sezeryan da spinal istedim doktorum herhalde suni takıldığı için ve çok halsiz ve kötü olduğum için genel yapalım istiyosan dedi tamam dedim iyi oldu aslında gerçekten onu orda kaldıramazdm sanırım. Neyse sedyeye aldialr ameliyathane dolu diye bekletiyolar bı yandan sancım vuruyor inliyordum nahvolsumorda 15-20 dk öylece bekledim inleye inleye ağlaya ağlaya. Daha sonra ameliyathaneye giderken eşim anne babam kayinvalidem abim annennem daymla eşi bile herkes gelmiş hastaneye😂 onları görünce iyice kötü oldum. Hatta annem arkadaşını hacca yolcu etmeye havalimanına gitmis orda haberi olmuş annemin cemaat hocası ve eşi annemk hastaneye apar topar bırakmışlar onlar bile hastanedelermis😂 herkesi başımıza toplamisiz.
Neyse ameliyat haneye girdim hayatımda ilk kez bi ameliyat gecircektm titremeye başladım çenem birbirine vuruyordu çok fena üşüme tuttu hemde heyecan korku birbirine karıştı. Geneli alınca bayilmisim..
Sonra odaya çıktığım da hala inliyomusum haberim yok
Anne olmak çok zormuusss, bebeğimm bebeğimi goremedim bı kere koklayamadim yüzünü bile göremedim diye agliyomusum ayilmaya çalışırken bı yandan da oy oyy diye inliyomusum eşim anlatıyor 🥲 onada önce bebeği getirip ardından beni baya bı getirmeyince çok panik olmuş iyimiyim diye peşine de odaya gelip o inlemeler olunca baya etkilenmiş. Normalde de çok soğuk kanlı bir insan ama iki gündür o kadar panik ki ☺️ babalık ona çok yakıştı 😍
Neyse aşırı ağrılarla uyandım duramıyorum serum ağrı kesici flaan yaptılar gözüm açıldı ama sarhos gibiyim konuşurken ne konuştuğumu unutuyorum gözümü doğru düzgün açamıyorum bebeğimi alamıyorum.
Neyse fıstığımı öptüm kokladım emzirdim. Ayağa kaldırmak için geldiler çok zorlanmadan kalktım. İlk gün çok iyiydim aslinda gecesine şiddetli omuz ağrısı başladı. Gaz sancısı sırta omuza vururmus meğer. Ağrı kesici ve lavman yaptılar azcik iyi geldi ama yine çok iyiymişim meğer dün.
Bu sabah cikisimiz yapıldı. evimizdeydik. Ama ağrılarım çok artti inletiyor beni adeta nefesimi kesiyo bazen ağladm artık ağrılardan. Bir yandan bebeğim emmiyo mememi kavrıyor ama pek cekmiyor sütüm yok zaten pompayla sagip denedim hicbisey gelmiyor doğum yaptığım gündemi bilmiyorum ama cekiyodu bebegm sanki o gün için vardı sütüm. Hem ağrılarım çok şiddetliydi nefesimi kesti nefessiz kaldım bı yandan sütümün olmaması beni mahvetti sinir boşalması yaşadın sanırım baya bı ağladım ama bir yandan ağrıdan nefesim kesiliyor nefes alamıyorum.. eşim mama aldı geldi mecburen mama takviyesi başladık. Ağrılarım hala çok kötü ne oturabilyorm ne yatabilyorum.
Su an gözlerimden uyku akiyo ama ağrıdan uyuyamıyorum. Benim gibi olan var mı aranızda. İnşallah kızım satılık olmaz tek korkum bu su an 😔 uyanmiyo uyanınca da devamlı agliyo iki gündür mahvoldum gerçekten anne olmak kolay değimus annemin kıymetini dsha çok anladım. Dualarımızı bekliyorum bir an önce toparlar kızım ben ve eşim bu sürece adapte oluruz umarım kolaylıkla. Ağrıdan uyuyamıyorum uyuyamayinca da süt naisl gelsin pompayla sağıp uyarı vermeye çalışıyorum.