Selink Tiroidim yüksek çıkmış. Euthyrox diye bi ilaç yazdı doktorum kullanan var mı daha önce? zararı yan etkisi var mı?
ttgb38 Selink Ben hamile kalamıyordum başladım kullanmaya değerler o ilaç sayesinde düştü ve hamile kaldım şükür hala da içmeye devam ediyorum doktorum asla bırakmayacaksın yoksa hamilelikte daha fazla yükselir dedi ilacın sana bir zararı yok bebeğinede dedi aksine faydası var dedi bende gönlüm rahat kullanıyorum
Maya311214 Selink hiç bir zararı Yok benim de öyle idi. Hala kullanıyorum Doğuma kadar da kullanacağım sadece içtikten sonra yarım saat birşey yiyip içmiyorsun 2 saat içinde de hiç bir ilaç içmiyorsun (folik vitamin vs takviyesi gibi) çok önemli bir ilaç devamlı kullan 25mg ilk kullanıyorum ben eşim sabah işe giderken içiriyor kalkınca yarım saat beklemek zorunda kalmıyorum hemen kahvaltı yapabiliyorum :)
Tugce222 Ilk hamileliğinde cikti ilk önce 50 başladım sonra 25 e düştü şuan 2.gebelik 100 ml kullaniyorum
Selink Maya311214 bana da 25mg’lik yazılmış oda sabah aç karna yazıyor ben folik asiti de sabah aç karna alıyordum nasıl olur ki şimdi
Yalinn8 Selink hic bi zarari yok tabi, 22 haftaligim basından beri kullaniyorum, sadece düzenli ve dogru kullanın, dengeleniyor zaten hemen, düzenli tahlierinizi de yaptırın
Maya311214 Selink bana doktorum öyle demişti bilemedim şimdi istersen kahvaltıdan sonra iç folikasiti
ttgb38 Selink önce tiroid ilacını al çünkü yarım saat birşey yiyip içmemen gerek daha sonra falik asidi içersin sonra kahvaltı vs yaparsın direk ben öyle alıyorum yani
KeremSevda27 Selink hic sorma ya 3 tane ac karnina ilacm var o kadar zorlaniyrm biride yazms tiroid ilacini aldktan 2 saat snra baska bi hap daha alinmaz bende kalkar kalmaz troid ilacini yarm saat sonra kan ilacini iciydm 1 saat snra toplam kahvalti yapiyodm gecede yatarken ac karnina demir ilacini aliyodum nasl yapcam smdii
Efuli53 Selink tiroiti uyanır uyanmaz iç yarm saat 1 saat snra kahvaltı yapıp folık asit iç ben öyle yapıyordum öyle demişti doktorum.
Hanife_ 5 haftalıkken başladım 25 mg şimdi 18 haftalığım asıl içmezsek zararı var ben her sabah 7 de içiyorum bugün de o saatlerde içmek daha etkili diye duydum ilk başladığımda tsh 5.94 tü bi ayda 2.21 e düştü sonra 1.32 oldu hala devam ediyorum
Selink Hanife_ teşekkür ederim benimde 3. çıkmış 25mg’liğe başlayacağım bende o saatlerde içmeye çalışacağım
melasya ilaci duzgun kullanirsaniz herhangi bir sorun olmuyi genellikle ac karnina alinmali.sentetik bir hormon ilaci en az yarim saat sonra kahvalti etmelisiniz.yaklasik 15 yildir hasimatoyum hipotiroidi.ama kesinlikle gebelikte siki takip gerektirir.ilac doz ayarlamasi yapilmali levetiron 100 kullaniyorun.3 haftada bir doz ayari yapiyoruz drumla
KeremSevda27 Selink hicbir yan etkisini yasamadm 6. Haftada kullanmaya basladm suan 27. Haftadaym amann diyim ihmal etme büyüme hormonu oldugu icin bebegin gelisimini etkiler Allah korusun minicik bi hap zaten ic ac karnina yarm saat snrada kahvaltini yap canm
miroir KeremSevda27 maalese canım troid ilacı ile kan ilacı birlikte olmuyor bende bir kere aynı anda kullanma hatasını yaptım ve 8 lere yükselmişti. Şimdi sabah 6 da troid ilacımı içiyorum 9 da kan ilacımı içiyorum aç karnına tabi 1 saat sonra kahvaltı yapıyorum.
Melikeayt KeremSevda27 bende 27 haftalık hamileyim en başından beri aç yutmm gereken haplarimla (folik asit, demir,kan ) beraber yutuyorum bana doktorum öyle bişey söylemedi tiroidimde 6 dan 0 lara düştü..yani doktorunuz size böyle bişey soylemediyse aynı şekilde devam edin derim ben