Pinarr Kızlar merhaba. Yenidoğan bebek göbeği düşene kadar yıkanmamalı diyorlar. Eskiden yoktu böyle birşey. Bazı hastaneler silip giydirip aileye veriyor bazıları hastanede yıkıyor sonra göbek düşene kadar yıkamayın diyor. Benim annem yiğenlerimi yıkardı hep ama göbeğe su kaçmasın die havlu katlar koyardı oraya. Ne yapmak lazım bu konuda ?
NurdanHakan Pinarr evet Benimde çok merak ettiğim ve göbek düşene kadar Nası yıkayabilecekmiyim ben die düşündüğüm konu takipteyim 👀
Gzdykpln Pinarr Normalde gobegine su degdirmeden yikayabilirsin ama ilk 2-3 gun tavsiye etmiyorlar bebegi ilk gunlerinde dis etkenlerden koruyan kremsi bi tabaka var uzerinde cunku
Alev_uraz Pinarr biz eve gelen bebeği bir gün bekletir yıkarız canım suda içiririz biz bu şekilde yetiştik çok şükür onları da bu şekilde yetiştirmeye devam edicez🙄😊🙃
Bebekhemsiresi Pinarr biz hastanede de yıkıyoruz bebekleri göbeğini kuruluyoruz sonra zaten kendiliğinden kuruyup düşüyor 7-10 gün içinde
Pinarr NurdanHakan valla göbek 10 günde düşüyor bazen. Bebeğin kafası yağlanıyor kan kalıyor kafasında vücudu silinse de hergün.Bazı hastaneler yıkıyor bazıları yıkamıyor çok karma konu.Bebekler de yıkandığında rahat edip daha güzel uykuya dalıyorlar. bakalım kimler ne diyecek 🙂
NurdanHakan Pinarr annemler yıkanır yıkanmalı hastanede temizlemiyorlar bebek ne kadar yıkanırsa o kadar çabuk büyür die bir mahalle söylemi var ama birde şöyle bir durum var bebeğin göbek bağının allah korusun enfeksiyon kapma durumu işte bu durum banyoya sebep olabilecek olması var bu yüzden doktorlar yıkanmasında diyebiliyor şimdi çık işin işinden çıkabilirsen 😁yada belden üstünü yıkıycaz ben tecrübesiz Biri Olarak tecrübeli annelerin yorumlarını beklicem
AsiaAisa Doktorlar ne diyorsa o şekilde yapma taraftarıyım şahsen ,insan takılmamalı bence pek fazla sonuçta doktorlar uzman çocuğun durumuna göre yapılmadı gerekeni söyler 😉
Osse Yıkanmalı bence ya ben yıkamayı düşünüyorum pis pis durulmaz dediğiniz gibi 10 günde bile düşen oluyor benim bebeğim yaza doğru doğacak çocuk pişer sıcaktan yıkanmazsa 1 hafta yazık günah vallahi
Pinarr Osse diyorum ya hep yıkanırdı. Yıkayan hala var. He göbek sorun olmasın die göbeği kuru tutup o şekilde yıkayan da çok. Bebeğin kafasının bile yıkanması rahat etmesine yetiyor sanki. Ne biliyim. Tuhaf 🤔🤷🏻♀️
Meru Osse benım oglumda yazın dogdu bız hastaneden cıktıgımız gun yıkadık bebegı yıkarken elınızle yuzasagı tutarsanız pek gobrgıne zarar vermexsınız yıkanmalı sonucda yenı dogmus ve hassas cildi temizlrmeli zaten 3 4 gun sonra dustu gobehı sık sık tentırdıyotla temizleyın cabuk dusıyor
Pinarr NurdanHakan hastanede yıkasalar yine iyi hiç yıkanmayan bebek sanki hastane ortamı da ne kadar stabil olursa artık rahat edemez gibi geliyor bana ama göbek kuru tutulmalı muhakkak onu da biliyorum 😃
deletedmom11 Burda yıkıyoLar zaten sudan çıkmş bbek kuru değilken temizliyolar yıkayıp snra ewde yıkama düşsün göbek anneyi bile yıkıyolar hastanede
BesteCanerKutluzolu deletedmom11 burda da anne ve bebeği yıkıyorlar aslında özellerde evde düşene kadar yıkamayın diyorlar enfeksiyon riskine karşı zaten göbek bakımı için kırutucu sprey veriyorlar çabuk düşsün diye
gizemmm Pinarr yıkamama sebepleri bebeğin cildindeki bebekle beraber doğan beyaz tabaka verniks Cilde ve bebeğe çok faydalı olduğunu söylerler sezeryande hiç yıkanmıyor biz yıkamazdık ıslak mendiller kanlı bi yer varsa güzelce silerdik ya da sadece kanlı kirli yerleri. İlk gün önmeli zaten normal Doğumda da çoğu hastane yıkıyor ama sezaryende bebek İnan’ın suyun içinden alındığı için tertemiz çıkıyor
Den_Den Kafası kanlı olunca hiç olmuyor yapış yapış, saçı da varsa sert sert oluyor, sadece kafasını yıkamıştık biz kızımda, vücudu İçin göbeği bekledik.
idemTapnar İlk doğduğunda yıkanıyor daha sonra göbek deliği kurumaya geçtiği için yıkanmaması lazım ıslak kalırsa enfeksiyon kapar. Ben kızımda silmiştim kafasınıda yıkadım. Hergün koltuk altını boynunu eklem yerlerini silip pudraladım pişmesin diye
Mna123 Biz yıkadık hiçte problem yaşamadık hemde hergün yıkandı zaten göbek bağı temizliği için mendiller yağlar var banyodan sonra siliyosunuz çok şükür bişey olmadı kızıma
semabrcn ben yıkamayı düşünüyorum göbeğine ztn alkolle silerek bakım yapılcak yıkadıktan sonra da göbek cevresi hemen kurulanıp silinebilir su bebeğin sakinleşmesine sebep olur diye düşüünyorum ben anne karnını hatırlar kuzucuk
Pinarr semabrcn ben de düşünüyorum 🙄 annem bide göbeğe su gitmesini engelleyerek yıkıyor. Belki hergün yıkamam zaten kış göbek düşene kadar 2 günde bir 3 günde bir yıkarım ama göbek düşünce hergün de yıkarım. Kuru tutulduğu sürece sorun olmuyor kimsede. Hayırlısı hangisiyse ona karar veririrz o an inşallah 😊
ikbl Arkadaşlar pis dediginiz şey bebeğe ne kadar yararlı olduğunu bilseniz göbek düşene kadar yıkamazdınız benim en yakın arkadaşım ebe ve bunun bebeğe direnç bağışıklık sağlayıp daha da hatırlamadığım bir takım yararlarından bahsetmişti ben de ilk başlarda ay iğrenç yıkarım heralde diyordum o beni uyarmıştı yinede herkes dilediğini yapabilir tabi tercih meselesi
crnmr ikbl verniks denilen beyaz kremsi yağ gibi olan kalıntılar 9 ay boyunca kesenin içinde bebeğin cildini koruyan tabakaymış çok yararlıymış bazı doktorlar 3 gün bebeği yıkamayın falan diyormuş
Pinarr NurdanHakan verniks dokusundan bahsediyordur arkadaş büyük ihtimal. Bebek doğduğunda üzerinde bulunan beyaz şey. Bazı bebekte yoğun oluyor hatta. Anne karnında da bebeği koruyan doku 🙂
Bebekhemsiresi NurdanHakan verniks denilen beyaz yağ tabakası bebeğin anne karnında vücudunu saran doku vücut ısısını dengeliyor ilk gün bebek ortama alışana kadar üstten kabaca silinip 2. Gün yıkanabilir en azından bizim uygulamamız böyle ve bende kendi kızımda böyle yapacağım o kadar kulaktan dolma yanlış şeyler konuşuluyor ki
gizemmm Pinarr hayır bebek tertemiz geliyor diye yıkanıyor sanmayın saf ıslak pamuk mendille siliniyor Ben öyle yapardım çünkü çocuk doktorumuz yıkama derdi burda çocuk doktorunun ne talimat verdiği önemli hemşireler kafasına göre yıkamaz