Zzeyynep04 Tetenoz aşısı oldum ve bir gündür kolum düzelmedi normalde ilk zaman yapıldığında ağrım yoktu ama gebeyken ağrım baya oluyor şişmiş ve üstüne yatamıyorum.31+4 günlük hamileyim ve bebeğe zarar verir mi diyede endişeliyim sizce ne yapmalıyım?
1029384756 Zzeyynep04 soğuk pres yap canım bana hemşire öyle demişti 2 gün banyo yapma su değdirme şişerse soğuk yap demişti ama bende bişey olmamıştı merak etme bebeğe hiç bi sararı yok ben doktoruma da sordum hemşireyede
Kevser5552 Zzeyynep04 düşünmüyorum zarar edicegini bende 20 haftalıkken oldum baya şişti ve nerde ise 1 hafta ağrısı geçmedi ve normalde kalp rahatsızlığından kaynaklı kalbimi aşırı zorladı bir hafta ölü gibiydim evde kardiyoloji deki doktorum sorun olmaz dedi işte kontrolde de doktoruma sorucm bakalım açıkçası zorunlu olmasa ikinci aşımı olmam ama yapılması gerekli mecbur olucm
Zzeyynep04 1029384756 teşekkür ederim canım içim rahat etti biraz daha bazılarında sorun oldu falan diyince endişelenmiştim.😇🙏
Minikkuzusu Kevser5552 ben de 2 alı oldum ilki çok az agrılı idi 2.baya zor oldu kolumu kaldıramadım. Keşke de 2.yi olmasaydım dedim. Yurtdışında bikaç kişiye sordum yapılmıyormuş. Artık malzemeler de steril 1 yeterli olurmuş aslında. Benim fikrim tabi
Zzeyynep04 Kevser5552 bana tek doz yeterli dedi ama bakalım inşallah ikincisinde daha ağrısız geçirirsiniz.
1029384756 Minikkuzusu ne kadar steril soluğunu nereden biliyorsun kaç kişiye kullanıyorlar o malzemeleri özel dahi olsa güvenmeyin
1029384756 Zzeyynep04 ne demek kuzu sen ne olursa doktora sormaktan çekinme için rahatlar hem fazla araştırma yapıp kafanı karıştırma
Minikkuzusu 1029384756 çünkü hiç kimseden duymadım doğumda tetanoz oldu diye. Kaldı ki benim fikrim diye belirttim. Araltır öğren istediğini yap sen. Herşeyi garantiye alma huyundan insanlar vazgeçmeli. Tek dozu ihtimale karşı yapıyorsun tamam verilen sıvılar için de birçok hekim iyi olmadığını söylüyor. Hangisini göze alıyorsa kişi kendi tercihi.
1029384756 Minikkuzusu zaten böyle şeyler nadir oluyor sen denileni yapacaksın kendi kendine karar vermiceksşn yani herkesin kendi istediği tabi ama zaten olabailecek şeyleri engellemek için yapılmalı hemkimler öneriyor öyle olsa kimse yaptırmaz dimi
SevgiKNGR Bende çarşamba günü oldum ama bugün hiç yoktu ağrım perşembe günü çok ağrım oldu kolumda ve üzerine hiç yatmadım iki gündür sağıma yatıyorum, bebeğe zarar vermez canım sadece kol ağrısı oluyor işte
Minikkuzusu 1029384756 bu ülkede hekimler reklamlara çıkıp kalp dostu margarin de önerdi. Tereyağı yasak da dedi. Kendi kendine karar vereceğin şeyler var veremeyeceğim şeyler var. Bu da insanın araştırması ve bilgi birikimi ile alakalı. Her hasta kendine has tedaviyi hakediyor. Yoksa tüm kadın doğumlular farklı vitaminler farklı tavsiyeler farklı haftalarda farklı uygulamalar yapmazdı. Tüm Türkiye’de tek bir vitamin verilirdi gebelere. Duyduğunuz herşeyin peşinden gitmeyi de tercih edebilirsiniz tabi karar sizin hayat sizin 🖐️