Meriland26 Merhabalar 8 haftalık hamileyim ancak balık et vs midemi bulandırıyor. Ton balık yenir mi ? Salata içinde vb bileniniz var mıdır? Teşekkürler
designermoms Meriland26 ton balığı çok önerilen bir şey değil derin su balıkları özellikle Ben gebelikten önce diyetisyene gidiyordum o bebek düşünüyor musun diye sordu yok dedim nedenini sordum ton balığı bebeklerde zeka geriliğine yol açabiliyor dedi çok sevmeme rağmen hamilelikte hiç yemedim Ki paketli olan hiçbir şey önerilmiyor yine tercih senin
Daisy3314 Meriland26 Merhaba öncelikle konserve ürünleri tüketmek yasak demişti doktorum. Balık olarakta ton balığı değilde somon vs tüketirsen bebek için çok faydalı demişti. Ton balığının ağır metal içerdiğini biliyorum midye gibi oda çok zararlı tüketmemeye özen gösterin 1-2 kez yediysenizde korkmayın bundan sonra dikkat edin yeterli 😊
crazymommy designermoms Ay doktorlar fazla mı korkutuyor ben 1 kere yedim şuan aşırı korktum gerçekten cümleler hiç hoş değil bari deseler fazlası neden olabilir , sonra anneler neden deliriyor
__mom1 Ben dardanel yiyorum içinde civa yokmuş araştırdım geçen burda bi konu gördükten sonra raporlarını gösterdiler. Dip balıklarda ağır metal birikimi riski oluyor normalde ama dardanelin raporları var olmadığına dair
crazymommy __mom1 iyi bari bende bir kere yemiştim o da dardaneldi zeka geriliği falan diyolar korktum ya
designermoms crazymommy yok yok bir şey olmaz o kadar korkma 😂 sadece önerilmiyor yememeye çalış yine kötü düşünme
Maviseker crazymommy Ben de 4 aylık hamileyim geçen gün tükettim hiç bu konu hakkında bir şey bilmiyorum ama bildiğim tek şey bazı doktorların hastaları çok güzel korkuttukları. Yani bilmeden bir kere yemişsin sürekli yememişsin Allah korusun bir şey olmaz İnşallah içini rahat tut bence.
designermoms Meriland26 aynen öyle tek ton balığı değil salam sucuk sosis şarküteri ürünlerinden kapalı paketli ürünlerden sakatatlardan uzak durmaya çalışın onlar çok daha riskli
Meriland26 designermoms onları biliyorum doktorum uyarmıştı, ton balıktan emin olamayınca danışmak istedim açıkçası.
adatuna Ben yemeyi tavsiye etmiyorum. Riske girmeye ne gerek var ki, somon ve alabalık tüketebilirsiniz
crazymommy Maviseker Bende yiyecekler konusunda baya bir araştırma yaptım ama ton balığı hiç duymamıştım tam tersi balık gaydalı diye yemiştim normalde hiç sevmem balığı Allah tan bi kere yedim. Gerçekten öyle bazı doktorlat çok acımasız
Maviseker Daisy3314 Ben de çok seviyorum ton balığını ve yenmemesi gerektiğini bilmiyordum bundan sonra yemem artık :)