aysenur-1998 ben doğum olana kadar hiç düşünmedim iyi ki de düşünmemişim sende düşünme. Sadece nefes tekniklerini öğren ben 2 kez bakmıştım hamileliğimde, doğum anında ebelerin de anlatımıyla hemen uyguladım, zaten çatala çıktığında 4-5 ıkınmayla doğum gerçekleşiyor ama gerçekten inanılmaz bir deneyim çok çok başka bir şey sancıyı saatlerce çekmek de, doğum anında hissettiklerin de, doğduğu an o rahatlama hissi çook başka. Yalan yok sancı çekerken pişman oldum normal doğum istediğime doğum sonrasında da pişmanlık devam etti ama ağzımdan bir kere olsun normal doğum istemiyorum sezeryana alın gibi bir cümle çıkmadı hep direttim iyi ki de diretmişim sabretmişim. Şuan pişman değilim normal doğum yaptığıma zorlukları da var kolaylıkları da rabbim isteyen herkese nasip etsin. Sadece sancı çekerken hareket et bacaklarını esnet zaten ebeler hemşireler sana gösterir neler yapman gerektiğini ben plates topunda ve ayakta çektim sancılarımı açılmam hızlı ilerledi tavsiyem hareketsiz kalma yorulduğunda ayakta duramadığında plates topluyla hafif hafif zıpla, dairesel hareketlerler yap yapabildiğin kadar