Öncelikle hepinize su gibi doğumlar diliyorum ☺️ Uzun bir bekleyişin ardından bende kendi doğum hikayemi yazıyorum gerçekçi olarak 😂
38 haftalık kontrolde nst de hafif sancılarım çıkmıştı ama ben hissetmiyordum doktorum muayene etti ve çatımın normal doğuma elverişli olduğunu bu hafta doğum bekliyorum yakın dedi bir hafta öyle yalancı sancılar ile geçirdim taki kızım 39+2 de gelmek istemesiyle bu serüvenim başladı
Yalancı sancılar giderek artmıştı pazar günü oy kullanıp baktım sancı da yok bahçeye gidip azcık çapa yapayım dedim sonra tuvalete gittiğim de nişanımın geldiğini fark ettim sonrasında hafif hafif suyumda gelince gece 12 de hastaneye gittim gittiğim de zaten 3 cm açıklığım olmuş ve ben düzenli sancı hissetmiyordum çok sevindim demekki böyle gidecek diye gece 1-2 civarı tekrar baktılar 4 olmuştu ama hala sancı adına birşey yoktu ve bende gebelik şekeri olduğu için suyum çok fazlaydı hatta o sancı içinde bile kızım maşallah çok hareketliydi çümkü yeteri kadar alanı mevcuttu doktorlar normal çok zorlar dedi ama ben denemek istedim sabah suni sancı taktılar ve artık sancıları hissetmeye başladım açıklık 6 cm olmuştu artık suyunu patlatalım ki bebek doğum için başı otursun dediler patlattıklarında karnıma baskı uyguladıkları için gerçekten çok canım yandı patlatmanın etkisi ve suni sancı ile gerçek sancılar ortaya çıktı inanılmaz ağrılarım vardı açıklık 7 oldu aradan 3 saat geçti ama kızımın başı hala tam anlamıyla doğum için uygun pozisyonda değildi ve ben çok yorgun düşmüştüm en son ablama lütfen yardım et diye yalvarıyordum kendi doktorum geldi ve o kadar saate başı hala gelmediyse bu saatten sonra çok zor seni de iyice yormayalım dedi ve sezeryana döndü ama ben zaten çok yorgun düşmüştüm akşam 4.30 da beni sezeryana aldılar epidural oldum ve o iğneyi hiç hissetmedim işlem çok hızlı oldu kızımı çıkardıklarında bir oh çektim sonrasında dikiş işlemlerim oldu ama o evreyi İnanın hatırlamıyorum o kadar yorgun düşmüştüm ki uyuya kaldım ☺️ 5 gibi kızımı giydirip babası ile görüştürdüler bende 2 saat sonra servise çıktım normal yolla başlayıp sezeryana döndü ama inanılmaz acılar çektim ağrı eşiğim çok yüksekmiş onu anladık tüm doğum ekibi ile 😂
Biraz uzun oldu kusura bakmayın doğuma girecek olan tüm annelere rabbim kolaylık versin ve son şunu diyim doğum şeklini Bebiş belirliyor normal işle başlayıp sezeryana dönülebiliyor o yüzden doğum çantasına her ihtimale karşı su geçirmez bant vemuhakkak havlu konulması gerekiyor ben sancı esnasında duş aldım orda kurulanma olayı yaşadım ve doğum sonrası sütün hızlı gelmesi için yine duş öneriyorlar ama ben göğüslerimi yıkılabildim sadece