Sevgiiiakby Arkadaşlar doktorumuz detaylı ultarsonda bebegin böbreğinin geniş oldugunu söyledi. Böyle bi sorunla karışalan yada karşılaştıktan sonra doğum yapan varmı bu süreç hakkında bilgi verirmisiniz. Çok endişeleniyorum
MeltemNermin Sevgiiiakby kız mi bebeginiz erkek mi? Kimisi doğumdan sonra anneyle olan bağını koparınca geçiyor sadece takip gerekiyor kimisi ise gecmiyor böbrek çıkışında darlik, mesane reflusu, eekek bebekse puv gibi durumlar oluşuyor.
MeltemNermin Sevgiiiakby Bakın https://instagram.com/profberkburgu?igshid=MzRlODBiNWFlZA== instagramdan profberkburgu konuyla ilgili cok guzel aciklamalari var. Benim bebeğimin doktoru.
prematureanne02 Sevgiiiakby Benim doktorumda ultrasonda sağ böbreğinin 4 milim olması gerekirken 4.8 milim olduğunu söyledi. Genelde bu gibi durumlarla karşılaşıyoruz korkulacak bişey yok ama takip edilmesi gerekiyor dedi aydan aya doktorum daha detaylı takipte olucak.
Sezenaksukarademir Sevgiiiakby geçen hafta böbreklerinde genişleme olduğunu öğrendim. 10mm olmuştu. Bu hafta tekrar kontrole çağırdı 17 mm olmuş. Yarın perinatolojiye gideceğim detaylı inceleme için. Doktorum sorun olmayacağını ama böbrek büyümeye devam ederse doğumu erkene çekmek zorunda kalabileceğimizi söyledi. 34 haftalık hamileyim bu arada. İnşallah sorunsuz kucağımıza alırız bebeklerimizi
Sevgiiiakby MeltemNermin erkek bebek çişini yapamadıgı için genişlemis dedi doktor. Genelde normal karşılanıyormus. Ama ben tabiki endişelendim
MeltemNermin Sevgiiiakby Bizimki de pipinin arkasinda et parcasi varmis o yuzden çişini yapamiyormus dogunca ameliyat oldu ama dedigim gibi en guzeli doktor bilgileri cunku bende hamileyken o kadar cok kotu bilgilerle doldurdum ki aklımı. Sonradan bu hocayı bulduk o kadar degerli o kadar yardimci bir hoca ki Allah razi olsun ondan. Biraz geç bulduk ama iyi ki bulduk.
Sevgiiiakby Sezenaksukarademir inşallah büyümeye devam etmez sağlıkla zamanında kucagınıza alırsınız bebeğinizi❤️
MeltemNermin Sezenaksukarademir korkutmak istemem ayni yollardan gectim sınır 15 mm diye hatırlıyorum.
Minis122 Sevgiiiakby 22+6 haftakikken benim oglumunda cikti ayrintilida. Sonrasinda 26 haftada iki bobrektete goruldu ama onemli birdey degil dedi doktorum 30 da gittim hic birsey solemedi 32 de gidecegim tekrar bakilacak
Sevgiiiakby Minis122 bende bu hafta gidicem doktora. Detaylıda Üzüntüden milimini bile hatırlamıyorum. Gidip detaylı bi sekılde dinlicem konusacagm doktorla inşallah büyümez🙏🏻
Minis122 Sevgiiiakby tek basina bobrek buyumesi cok. Asiri buyuk degilse. Ole buyuk bi problem degil cnm. Zaten buyumeye doktorlar bisi yapamiyor devam ederse dogduktan sonra tedavi olur banada bu sekilde soylendi bende ilk grendigimde cok uzulmustum ama sonradan topladim.ekndimi kalbinde parlaklik var hala gecmedi ama dua ediyorum bebegim saglikla dogacak ins. Sende sadece bebegin icin dua et kafana takma bebegin stres olmasin dpgduktan sonra takibi yapilir duzelir hic merwk etme