CansuTreci Merhaba bayanlar haftaya ayrıntılı ultrasona girecem, erken doğum riski var mı diye vajinal muayene oluyormuş diye duydum. Bilgisi olanlar bi yorum yaparsa çok memnun olurum 🙏
deletedmom01 CansuTreci Vajinal mi öyle bisey yoktur canim ya bende 3,hafta sonra giricemde oyle bisey varsa dr erkek naparim blmiyorum😐
gizemmm CansuTreci evet yapılıyor bana yaptılar ilk başta çok çekindim istemedim Ama erken Doğum riski servikal yetmezlik ve servikal uzunluk ölçülüyor doktora sorduğumda çok kısa bakacağım merak etme bununla erken Doğum riskin var mı o belli olacak dedi En son vajinal ultrasonla baktı 2 dakika sürdü belki herşey normal çıktı Herhangi bir riski Yok Can acıtan bi şeyde değil ben gayet rahattım Ama çoğu doktor ayrıntılı ultrasonda buna bakmıyor Bakılmayınca erken Doğum riski servikal uzunluk görünmüyor sonra herkes burda konu açıyor erken Doğum riskim var diye. Çekinmeyin bu ultrasondan ve yapan doktorlara da güvenin
Fgm CansuTreci genellikle yapılmıyor benimkinde yapılmadı usg de servikal uzunluk ölçülüyor zaten ama yapan Dr çok nadir de olsa yapıyordur tabi
Srnege CansuTreci ayrintili ultrason da vajinal muayene yapilmiyor. Ben ayrintili ultrason a girdim sadece bebekle ilgili olarak detayli muayene yapiyorlar 30 - 40 dk kadar sürüyor ama sadece bebekle ilgili cok kapsamli muayene yapılıyor.
gizemmm deletedmom01 Benim doktorum da erkekti çekinmeyin bence bu konuda söz konusu bebeğimizin Sağlığı. Daha detaylı daha net görünmese gerekli olmasa neden yapsınlar ki? Cinsel ilişki ne kadar zararlıysa bu da o kadar zararlı Zaten vajinal muayene değil vajinal ultrason yani can acıtan bi şey değil çok kısa sürüyor cinsiyet de daha net görünüyor
Marry Benim ayrıntılı ultrasonda öyle bişey olmadı. Servikal uzunluğa bakılıyor erken doğum için o da ultrasonda belli oluyor zaten
Mizgin44 deletedmom01 cnm benim rahimde aciklik goruldu alttan ultarasyonla bakmam lazm dedi tmm dedm
CansuTreci gizemmm yapılması gerekiyorsa elbette yapılsın ben de ona göre hazırlıklı gideyim dedim. O zaman bana kuaför yolu gözüktü bi de manikür yaptırırım gitmişken ☺
Marry CansuTreci normal karından kontrol etti doktor 28 e geldm bugünde rahimde açılma var mı diye baktılar ama karından yine
deletedmom01 gizemmm evet ama insan utaniyor bayan olsa o kadar sıkntı olmazdi tabi kızımın sagligi daha onemli . Bayanin dedigi gibi kuafore falan giderim arrtik napim yani .
CansuTreci deletedmom01 evet çekinme oluyor üstüne bir de benim doktorum öğrencimin babası. Benim için oldukça sıkıntılı yani. Ama tıpta ayıp olmaz diye boşuna dememişler. 🤷🏻♀️
gizemmm deletedmom01 dikkat ediyorum da perinatoloji doktorlarının çoğu erkek zaten Bi de bakmıyorlar örtü örtülü zaten sadece ultrason cihazıyla içeri bakıyor gözle muayene yapmıyor benim doktorum öyleydi en azından Hemşire de çok yardımcı oldu sağolsun
deletedmom01 gizemmm Hayirlisi canım nediyim 20.haftamda gidicem bakalim nediyecekler merak ediyorum tabiki