Happyelf İkinci bebeğime 27+4 hamileyim.İlk bebeğim 1 yaşında olmak üzere.İlk hamileliğimde böyle değildim ama bu bebeğimde haşlanmış yumurta yiyemiyorum.Sanki lokma ağzımda büyüdükçe büyüyor.Hamileliklerimden önce de günde iki tane yerdim.Sizin tarifleriniz var mı yada bir öneriniz?
myangelson Happyelf haşlanmış yumurtayi salata şeklinde yapıp yemeyi denedin mi hiç ben öyle çok seviyorum içine maydanoz falan da doğrardım baharat vs olunca çok güzel oluyor yumurtanın tadını bastırıyor baya
MMad Happyelf tavada bol peynirle yapıyorum özellikle ezine beyaz peynir gibi peynirle güzel oluyor ya da haşlanmış yumurtayı doğrayıp zeytinyağı baharat koyuyorum varsa bi dka da taze soğan çok güzel oluyor
Minnosaannee Happyelf eşim haşlanmış yumurtayı üzerine yoğurt ve yağ dökerek yer , bende hamilelik döneminde , haftada iki kere bıldırcın yumurtası yerdim . Ama Bıldırcın yumurtası yenilen günlerde normal yumurta tuketilmemeli
Happyelf myangelson yeşillik koymayı hiç denemedim ama soğan koyuyorum arada.Oda sanırım midemi biraz zorluyor.Yanma yapıyor.Yesillik ve baharatla da deneyeyim bı 😊
Happyelf Pinklove aslında hiç yememektense yağda pişiriyorum ama ilk hamilelik kilomu veremeden üstüne tekrar hamile kaldığım için olabildiğince dikkatli beslenmek amacım.O nedenle biraz daha haşlanmış yumurtaya yoneliyorum
Happyelf MMad tavada her türlü yiyorum 🥰 ama benim bı şekilde tekrar haşlanmış yumurtaya alışmam lazım 🥲
Happyelf Minnosaannee bunu deniicem😅 çok farkliymiş.Bildircinla küçüklükten kalma travmam var o yüzden yiyememm😅
myangelson Happyelf soğan bende de yapar yeşil soğanın yeşil kısımları biraz daha iyi geliyor bana. Baharat döküyorum biraz limon yağ çok güzel oluyor tabak tabak yiyesim geliyor 😅 bir de çılbır deniyor bazı yörelerde kaynamış suya yumurta kırıp pisiriyorsun pişmesini kendine göre ayarlarsin ben hamile olmadığım için her şekilde yiyorum 😅 ama sen tamamen haslayabilirsin sarısı falan pişer sonra onu tabağa aldıktan sonra üstüne yağ yakıp döküyorum ben. yoğurt çırpıp koyuluyor üstüne yağ döküp yapılıyor normalde ama ben yogurtsuz yapıyorum
myangelson Happyelf internete çılbır yaz daha detaylı görebilirsin canım ama kısa yoldan benim anlattığım gibi 😅 aklıma geldikçe yazarım ben sana yumurta çeşitleri 😂😂
Tugraseda Happyelf haşlanmış olarak yemek zorunda değilsiniz her ne kdar sevsemde arada benimde ağzımda büyüyo yada sanki ekstra kokuyo gibi hissediyorum. Örneğin bu sabah yumurtayı çırpıp içine kaşar rendeledim. Yumurtanın ne tadı ne kokusu geldi burnuma. Gayet güzeldi. Bazen tek kişilik menemen yaparım o şekilde yerim. Bazen yulaflı yumurta yaparım buda cok güzel oluyo yumurtalı ekmek gibi aynı. Bazende lorlu omlet yapıyorum bunlar yumurtanın tadınıda kokusunuda gayet güzel örtüyo
Glcn12 Happyelf ben direk yumurta ağzıma sokamıyorum ilkte herşeyi yedim bunda doğru dürüst bişey yiyemiyorum 13 haftalık olduk 2 kilo verdim
Happyelf Gumus25 öyle yiyorum çokta severim ama benim amacım tekrar haşlanmış yumurtaya alışmak.O yuzden bı tavsiye istedim😊