Kızlar bakla yemeği yaptım söylemesi ayıp ama hamilelikte yenmesi yasakmış komşum biraz önce söyle bebeği zehirliyomuş doğru mu ? Bilenler cevap yazabilir mi

Goksu2023 valla ben yedim bişey olmadı aksine faydalı diyorlar herkes zaten bi doktor kesildi başımıza olmadı doktoruna zor canım🫶🌹

gir gun yenilen hicbir seyden zarar gelecegini dusunmuyorum zararlidir yazan tum yazilarda dikkatli tuketilmelidir yaziyor. Hamilelikte sigara , alkol kullanimina devam edip saglikli bebek dunyaya getiren anneler var bakla bence masum :)

Bende bilmiyordum yedim canım
    Şimdi sen yazınca araştırdım hemen
    Bence birkaç kez yemekten birşey olmaz ,bilmiyorduk sonuçta 😞
    Bundan sonra yemeyiz

Goksu2023 bende öyle duymuştum tam bilmiyorum zararlı mı değil mi bence yemeyin yine de ne olur ne olmaz

Sfr_1834, başlığı Hamilelikte……….yemeği olarak değiştirdi.

Goksu2023 analarımızın dönemine göre şimdiki gebelıkler aşırı korkutuyo bizleri bu bi dogru,eskıden tarladamı çalısmamıslar,inekmi sağmamıslar,odunmu taşımamıslar daha neler neler,o zaman hiçbişey olmayan gebelıklerde şimdi toz konsa çocuk düşüyo,neler yedıklerınınde haddi hesabı yoktur eskı yemekler bellı ot yemeklerı çorbalar falan fistan ,ne yıcegınıde sürekli doktora soramazssın ama bır kere gittginde ayrıntılı konuş sebze meyve baklagil hakkında bişey söylicektir illakı,bana kalırsa gebelıkte sınır diye bısey yok nefsın geçicek kadr yesen kafi

Goksu2023 ben de yedim hiç birşey olmadı abartmamak halinde bişi olmaz bence

Goksu2023 bende yedim yasak olduğunuda hiç bilmiyodum sıkıntı olmadı. İlk hamileliğimde direk bakla aşermiştim ondada yedim yani. Sıkıntı yok. Tabi bilemem dediğim gibi ben yasak olduğunu ikinci gebelikte öğrendim. Burda biri post açmıstı araştırdm o şekilde haberm oldu

Hamilelikte bakla yasak diyr birşey yok. Lütfen yalan yanlış bilgilerle kendinizi sıkıntıya sokmayın. Ben 2 doktor takipliyim doktorlarım baklaya çocukluktan bir alerjiniz yoksa yani hamilelikten önce tüketirken herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadıysanız hamileliktede yiyrbilirsiniz.
    Bakla sadece küçük çocuklara önerilmiyor , içerisinde bulunan azottan dolayı.

Goksu2023 Valla ilk defa sizden duyuyorum ne okuduğum kitapta ne de doktor tavsiyesi olarak bunu duydum ve kaldı ki kaçıncı bakla yeyişim🙈

Ben de yeni okudum böyle biseyi vucutta bir değer varmış onun eksikliğinde Allerjik reaksiyon gösteriyormuş ve ne yazık ki tehlikeli olabiliyormuş. Çocuklara da 2 yaş altında vermeyin diyorlar. Yani defalarca yesenizde misal 10. Yemenizde reaksiyon olabiliyormuş. O yüzden dikkatli olmada fayda var. Sanırım adı da favizm idi.

Goksu2023 ay ne alaka ya😂 hem zeytinyagli yemegini yedim hem yoğurtlu mezesini yaptim yedik 2 gun arayla, şifa olsunnn