seyma_nur34 elifsen ben çalışıyorum 32. Hafta çalışabilir raporu getirdim iş yerine 26 Haziran son günüm ama hâlâ anlayamadım bu olayı 🤭
elifsen seyma_nur34 32 de çalışır aldıktan sonra maksimum 37 ye kadar çalışabilirisniz. 37 de çalışmaz alıp izne çıkacaksınız. 32 den 37 ye 5 hafta var. o 5 haftalık süreyi doğum sonrsı 8 haftaya ekleyeceksiniz ve 13 hafta doğum sonrsı izin yapacaksınız.
sude34 seyma_nur34 selam canım inşallah saglıkla kucagına alırsın. raporu devlet hastanesinden mi aldın? direk veriyolarmı yoksa doktor kendi insiyatifine göre mi veriyor
monagra elifsen 37′de çalışmaz almama da gerek kalmadı benim, devlet otomatikman şirketinizin ik’sına çalışanınız 37.haftasındadır ve çalışamaz diye rapor gönderiyor. Ben bugünden itibaren raporluyım mesela bunu eklemek istedim 🙏🏻
elifsen seyma_nur34 iş kanununda yazar bu. doğum öncesi kullanılmayan süre doğum sonrasına eklenir. yani siz 37 ye kadar iş yerini,zde kalırsanız dopumdan sonra 13 hafta izniniz olacak.
Tgcccc Ben çalışmıyorum eşim sigortalı herhangi bi başvuru yapılıyor mu bunun icin ya da biz alabiliyor muyuz aceba bilen beni bilgilendircek olan varmi?
Gulsumt beyzzsenturkk ben ve eşim sigortalıyız calısıyoruz bızede para yatar mı ve başvuru nerden yapılıyor kaç aya kadar para alınır ?
elifsen Gulsumt siz sigortalı iseniz rapor parası yani halk arasında analık parası ve süt parası sizin adınıza yatar. 32 veya 37 de çalışmaz raporu almanız lazım
Gulsumt elifsen başvuru yapmasak bıle yatar yanı ptt den çekecez ve rapor almasam para açısından eksık verılır mı
elifsen Gulsumt çalışıyorsanız resmi olarak 37 den sonra çalışmanız yasak zaten kanunen. mecbur almak zorundasınız
monagra elifsen yok gerek yok, ben İK’yım zaten. Benden sorumlu İK kişisinin sistemine düştü 37.haftadadır ve çalışamaz şeklinde. Bunu soru sahibinin süt parasıyla ilgili sorusundan bağımsız olarak yazıyorum
elifsen monagra iş kanunundaki prosedürlere bahsediyorum ben de. iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyım ben de . doğum sonrası analık raporunuzu iş yerinize bildirmeniz hastanenin değil sizin sorumluluğunuzdadır. kanun bu iş yerinizde hemen siteme düşerse ne ala tabi
monagra elifsen siz analık raporundan bahsediyorsunuz ama ben 37′deki çalışamaz raporundan bahsediyorum
sude34 elifsen selam 👋 bişey soracaktım 32.haftada verilen raporu her hastaneden rahatlıkla alabilirmiyiz yoksa insiyatife bağlı bi durummu?
seyma_nur34 sude34 amin canım sende inşallah 🤲 doktorum verdi raporu onaylı, özel hastane takipliyim ordan aldım