gggb sen ne kadar vazgeçirsen de kayınvaliden falan tekrar bu duruma başlar gibi geldi canim, bende aynı durumu yaşadım ilk çocuğum da ne yaptı isem vazgeçmedi annem sağolsun alıştırmıştı benimde tecrübesizliğime geldi izin verdim çocuğum 4 yaşına kadar ayakta sallanarak uyudu, ama ikinci çocuğum da yapmadım bu hatayı uykusu geldiğin de onu kucağımda gezdirdim, internetten sakinleştirici müzikler açtım yada piş piş ve elektrik sesi diye birşeyler var onlardan açtım, slinge sarardım koynumda sanki ten tene temas kurar gibi hissederdi uyurdu içinde emen bi çocuk olduğu için sürekli emzirme saatlerinde emer emmez yatağına koymak yerine biraz kollarımda koynumda bekletirdim bi süre böyle yaptım zaten sonra kendisi hemen uykuya dalan bir bebek oldu , şimdi 3 yaşına girecek hiç sallanmaktan hoşlanmaz nefret eder desem yeridir, ev boşken ten tene temas kur canim, lafımı yanlış anlama ama gerçekten bu beneklere güven veriyor üstünü çıkar bebeğinin de üstünü çıkar hep tenini hissetsin böylelikle ayakta sallanmaktan hemen vazgeçer , uykuya dalarken sürekli internetten sakinleştirici şeyler aç çok faydası oluyor , şimdi 3.kez hamileyim Allah nasip ederde emerse ayağa alıştırmam kimseye de izin vermem sonra olan bize oluyor 4 sene ilk çocuğumda neler çektim bir Allah bilir bir ben , elinden geldikçe hemen unutturmaya bak sonrası çok sıkıntı kuzum