Kızlar pazartesi hastanedeyim tatsız şeyler yaşandı sinirlerim boşaldı baya ağladım o dalginlikla kimliğimi dusurmusum galiba yakın zamanda başına gelip cikarttiran oldumu tekrar cezasi felan varmi bı sıkıntı olurmu kaybolan kimlikten dolayi e devletten iptali için başvuru yaptım hafta içi nüfusa gidicem ama bi sıkıntı olur diye korkuyorum
Kayıp kimlik
kadertugrul7 ilkinde yok ama 2.kayıpta ceza var
eylulmihrasmom öylemi kaybolan kimliği kötüye kullanamazlar değilmi iptal olunca korktum çünkü güvenliğe vs sordum birakan felan da olmamış
kadertugrul7 yok iptal ettiyseniz sıkıntı olmaz isterseniz 199u arayıp daha hızlı işlem yapabilirsiniz çipli olduğu için iptal edince bir şey yapamazlar
eylulmihrasmom çok teşekkür ederim icimi rahatlattiniz gercekten cok korkmuştum
kadertugrul7 bende kaybettim ama evde tabi sonradan buldum 😁gidip bir güzel cezasını ödedim iki üç ay önce fotoğraf çekimi cezası 300 geçmişti bilginiz olsun nüfusa gitmeden fotoğrafı çekip cezayı ziraat atmsinden ödeyin
- Düzenlendi
Kucukfasulyem eski kimliğimdeki fotograftan bir tane var o olmazmi tekrar mi cekinmem gerekiyor
kadertugrul7 Nüfusa kimlik başvurusunda kayıp doğum yenileme seçimi yapmak gerekiyor. Eskiden ceza ödememek için yenileme falan diyip oluyordu ama artık yenisini almadan eskisini teslim alıyolar, yani kayıp ve ceza ödemesi yapmak zorunda kalacaksınız. Randevunuzu alın, biyometrik fotoğraf ve ödeme işlemini yaparak gidin nüfus müdürlüğüne
kadertugrul7 yaklaşık 2 ay önce yenisini cikarttirdim ben de kaybetmiştim sadece PTT ye bı ücret yatiriyosun tam hatırlamıyorum birde normal biyometrik fotoğraf o kadar 1 haftada gelmişti benimkisi ama ben kaybettiğimi farkettim anda direk e devletten kaybolan kimliğimi iptal ettim birinin eline geçer de biseyler olur diye
Papatyam17 bende iptal ettim farkedince hemen fotograf yeni olmasi sartmi bende bitane varda 3-4 yıl onceye ait kimlik için cekinmistik
nevzatbaskomser teşekkür ederim
kadertugrul7 evet canım maalesef biz de yeniden çektirdik kabul etmediler benim fotoğrafı bı de kaybolan kimliğimde de aynı fotoğrafdan vardır özellikle yenisi olacak dediler
Papatyam17 anladim gitmeden cektireyim ozaman cok teşekkür ederim