Cansuk Merhaba arkadaslar 4aylik hamileyim ve bugun dokturuma gitdim kontrol icin ve trizomi xxx47 sendromu dedi. Boyle bir durum yasiyan varmi? Kizim olucak internetten bi cok seyler okudum kafam karisti...
Semm Cansuk canım doktorun sana böyle bişey söylediğinde işin uzmanındayken neden internetten araştırmayı tercih ettin doktoruna keşkee sorsaydın inş burda bilgilenirsin
Cansuk Ysn evet test yapti down sendromu icin onlar hepsi iyi cikti. Ama dedi ki Bu cikti diye yani tam olarak ne ki Bu? Biliomusunuz?
Cansuk Ysn evet 3lu test yaptirdim. Bu x sendromu bin kadinda bir oluyormus... yani Bu testi yaptirmis olmasaydim anlamicakmissim ama okulda geri den gidebilirmis zor argiliyabilirmis....
mmrv Cansuk normalde kızlar da xx olan kromozom bunda xxx bir x fazladan oluyo super dişi deniyor gayet normal bi hayati da olabilr bazi skntilarda olabilrms canim sana kesin mi kondu tanı imkanin varsa bi perinatoloğa git.
Cansuk mmrv 3lu test yaptirdigimda ciktigi canim, ama suyumdan bakmak istediler emin olmak icin ben istemedim cunki ozaman bebegimi kaybetme sansim var... cok saskinim insallah kotu bisiy degildir internetde okuyorum oyle kendime gelemiyorum
mmrv Cansuk kiyamam internete cok bakmamaya calis bende cok bakarim cok moral bozuyo maddi olarak sknti yoksa su genetik testler oluyo ya hani ona gonderseniz canim arkadasm yaptirdi 2500 gibi bi rakam verdiler sanirim nifty test mi ne adi sanirimm.. insallah yoktur olsa bile Allah korusun down sendromu kdr ciddi degil ordaki yazan her sknti bebekte olcak diye bisey yok.