Merhaba kızlar burada herkesin doğum hikayesini okudum. Normal doğumdan korkmama rağmen buradaki pozitif hikayeleri okudukça ve doktoruma güvendim sayesinde normal doğumu bekleme kararı aldım. Gebeliğimin başından beri suyum fazlaydı ve erken doğum riskim vardı. 36. Haftadan itibaren Progesyanı magnezyumu bırakıp beklemeye başladık. 20 mayısta sabah uyandığımda pijamamda ıslaklık fark ettim akıntı olmayacak kadar fazlaydı hemen bi taksi çağırdık hastaneye gittik. Alttan muayene nst falan baktılar turnusol ped renk değiştirmeyince enfeksiyon var dediler yolladılar. Sancım falanda yok bu arada. Bende biraz gezdim o gün sonra gece oldu yattım. Bi kaç kez tuvalete kalktım en son kalkmaya çalışırken bacağıma doğru akan sıcacık bir ıslaklık hissettim zaten sonra ayağa kalktığım gibi kovalarca su geldi 😂 suyum gerçekten fazlaymış😂 Neyse bu kez annemleri aradım hemen geldiler hastaneye koştuk. Yine alttan muayneler başladı. Açıklık bir parmak bile değil sancım yok. Gezin biraz dediler geziyorum ama sürekli su geliyor. Sonra bir fitil koydular beklemeye başladık derken suni sancı vereceğiz dediler. Nstde kalp atışları çok zayıfladığı için kalkmayacaksın sancıyı böyle çekeceksin belki yarını bile bulabilir doğumun dediler. 1 saat çektim ama öyle bir sancı yok acı eşiğim yüksektir ama nst de 100e vuruyor sancılar hiç kesilmiyor ve hareketsiz yatıyorum. Karşılamak imkansız görünmeye başladı. Bi yandan bebeğim strese giriyor bi 50 oluyor kalp atışı bir 200. Bu daha başlangıç dediler direk sezeryan yapın ben bunu istemiyorum sökün dedim. Pazar günü olduğu için ekibin toplanması yarım saat sürer dediler beklemeye başladım. Sonra aldılar götürdüler beni belden bir iğne yaptılar hissetmedim bile yukarıda o kadar çok ağrı çektim ki 😂 Neyse başladık pek bişey hissetmedim ameliyat sırasında bebeği çekiştirirlerken sadece. Sonra hemen bebeğimi verdiler dünya yakışıklımıı🤍 sonrası dikiş falan derken odaya çıktık. Semelek gibiydim o kadar saat uğraştıktan sonra yorulmuştum çok ve konuşamadım bile ameliyattan sonra 3 4 saat . 8 saat sonra korse giydirip yürüttüler ve sonrasında ben hep yürüdüm saatte bir. Sütüm zaten normal doğum sancıları çekerken vardı o yüzden hemen geldi. Ertesi gün makyajımı saçımı yapıp normal doğum yapmışöasına ayaktaydım ve halada öyleyim. Bugün 4. Günüm oturup kalkarken sızlama hariç gayet iyiyim. Sütümde yeterince var sürekli sağıyorum. Bu kadar rahat hareket etmemin sebebi korseli hiç çıkarmıyorum bence mucizevi bir şey . Tek sorunum neredeyse hiç ödemle gidip fil gibi ayaklarla çıkmış olmam 😂bu ödem için önerilerinize açığım🤍Sorularınız varsa sorabilirsiniz 🖤