-MinikveAnnesi- Sormak istediğiniz merak ettiğiniz şeyleri doğum öncesi doğum sonrası vs olsun elimden geldiğiniz yanitlayacagim. Sezaryen doğum yaptım bu arada normal doğumdan sezaryene döndüm ve suni sancı da deneyimledim. Hadi bakalım bekliyorum 🌺
Elaninannesii01 -MinikveAnnesi- sezeryan sonrası ilk tuvalete gidip idrarınızı yaparken vajinada yanma ve ağrı olduğu acaba ben ayağa kalktıktan sonra ilk tuvalete gittiğimde idrarımı yaparken canım çıktı resmen çok kötü bir ağrı ve yanma oldu vajinamda sebebini ise bilmiyorum ya
Ecmelllsx -MinikveAnnesi- merhaba 🌸 7+5 teyim daha fakat aile sağlık merkezindeki doktorum gebelik olduğunda haberimiz olsun mutlaka demişti siz gitmiş miydiniz gidip ne diycem bilemedim aşılar vs oluyormuş sanırım
-MinikveAnnesi- hulyaakgn34- evet yaptırdım 7. Ayda başladı ilk dozunu yaptırdık şu an daha 8. Ayda 2. Dozu yapilacak nimenrix ve bexsero 5 doz yapılacak toplam. Siz ?
-MinikveAnnesi- Aysee1123 hem elektrikli hem manuel kullandım. Elektrikli daha kolay kullanım açısından manuel de bir süre sonra elin ağrıyor yoruluyor ama çekiş gücü olarak ikiside iş görür
hulyaakgn34- -MinikveAnnesi- anladım canım kızım 19 aylık 3. Dozu yaptırıcam ama geç mi kaldık diye düşünüyorum bende bexero ve nimenrix yaptırdım doktoruyla görüşmem lazım sana 3. Dozu için şu ay bu ay dedimi doktor
-MinikveAnnesi- hulyaakgn34- evet doktor yazmıştı aylarını. Nimenrix 7. Ve 13. Ayda Bexsero 8 - 10 - 18. Ayda Sizi bilgilendirmemis mıydı acaba dozlarinin sayısı ve ayı hakkinda geç kalmışsınız çünkü 🤷🏻♀️
hulyaakgn34- -MinikveAnnesi- hayır aşı ayları sabit şu ay bu ay demedi her ay kontrole gittiğimizde görüşüp ona göre yaptırıyordum ama 1 yaştan sonra ilk zamanlar gibi her ay götürmedim daha sonra 2. Gebeliğim araya girince biraz sarktı internette de baktıgımda 2 doz yeterli olarak gördüm ama yine de bi doktordan bilgi almak en sağlıklısı teşekkür ederim canım
-MinikveAnnesi- hulyaakgn34- haklısınız. Bende merak ediyorum 5 dozu yaptırmak ya da daha azını yaptırmak arasında etki değişikliği olur mu olmaz mı çünkü her aşı da çok çok daha fazla zam yapıyorlar. Aşılar çok önemli ama keşke bu kadar imkanları zorlamasalar herkes alabilse yaptırabilse.
hulyaakgn34- -MinikveAnnesi- keşke son fiyatlar uçtu gitti gerçekten hem bu kadar önemli olup hemde ulaşılmaz kılmaları çok acı.. eşim ilaç firmasında oldugu için bende 2. Bebeğimin aşılarını son kullanma tarihlerine göre rotayı menenjitlerini alıp kenara koymayı düşünüyorum dün fiyat aldım menenjitlerin 2 si için 1800 lira bu fiyat tabi depo fiyatı eczaneye gelip hastanelere satılan ve bizlere verilen fiyatlara kadar dünya kâr payı konuluyor oyuzden varsa bi imkanınız ecza depolarından ilacları temin edin siz alın hastanede doktor kontrolünde vurdurun
-MinikveAnnesi- hulyaakgn34- bizde sizin gibi eczacı arkadaşımızdan alıp buzdolabında sakladık birkaç ay rota ve menenjit aşısını fiyatlar yüzünden ama tabiki hepsi için olmuyor aylar arası uzun olduğu için mecbur o zaman alıp yaptiricaz ama kim bilir o zamana ne kadar olacak fiyatlar. Buzdolabında saklarken elektrik vs kesilse ödüm kopuyordu aşılara birşey olacak bozulacak diye o yüzden evde saklamak biraz zor 😄😄
-MinikveAnnesi- Ecmelllsx evet gitmiştim. Gidip ebeyle konuşuyorsun oraya bilgilerini kaydediyorlar sana gereken şeyleri anlatıyorlar. İzlemler oluyor belli haftalarda onlara çağırıyorlar seni ve 20. Haftadan sonra ki izlemler de de kalp atışlarını dinliyorlar bebeğin. Her yerde yapılıyorsa eğer tabi. Sağlıkla kucağına al inşallah 🌸