ucr13 Böbrek genişlemesi yüzünden 2 hafta önce stent takıldı 20 haftalık hamileyim az bi ayakta kalayım idrarım kanlı oluyor yaşayan var mı bu durumu
ymrcfr ucr13 Geçmiş olsun bende de var sağ tarafımda geçen benimde kanlı idrarım geldi doktorumu aradım gittim normal dedi çok yorulma yorulduğun zaman tel böbreğe sürtüyor Buda kanama yapıyor bol bol su tüket bide kendini yorma normal dedi
Sumeyyee_ss ucr13 merhabalar benim de iki gündür fena sağ böbrek ağrım var stent takılabilir dedi doktor. Nasıl takılıyor acaba işlem zor mu ağrınız oluyor mu hâlâ
Ozgurgok ucr13 merhaba böbreğimde iki gündür dayanılmaz ağrı var. 21 mm de genişleme söz konusu. Yazışmalara denk geldim şimdi. Sizin süreç nasıl devam etti?
Bhrgrgn Benim de bu sabah öğrendiğim böbrek sıkışması sebebiyle idrar baloncuklarının oluşması durumu. Baloncukların büyümesine bağlı katater takılabileceğini söyledi doktorum. 34+3 haftadayız.
ucr13 @ymrcfr normal ev işleri yaptığımda bile oluyor bu şekilde kanaya kanaya böbreğe bir şey olur mu acaba
ymrcfr ucr13 Doktorum bişey olmaz dedi çok yormamaya bak kendini 2 litreden fazla su tüket demişti yapılacak bişey yok doğuma kadar demişti
ucr13 @Sumeyyee_ss belimden uyuşturularak yapıldı 15 dakika sürdü takılmadan önce 2 gün dayanılmaz ağrı cektim takıldıktan sonra birkaç gün hafif ağrı oldu ama şu an yok 2 hafta oldu Dediğim gibi az bi ayakta kalayım idrarım kanlı oluyor
ucr13 @ymrcfr @Sumeyyee_ss ameliyat yapan doktor stentin ömrünün 2 ay olduğunu ve işlemin tekrarlanması gerektiğini söyledi sizin doktorlarınız bu konuda bir şey dedi mi
Sumeyyee_ss ucr13 hayır bana kadın doğum doktorum bir hafta sonra kontrole gel ağrın devam eder büyüme artarsa ürolojide muayene ol stent takılsın dedi 24 haftalık hamileyim. Sabretmeye çalışacapım ama cok zor 😔
Bbi ucr13 evet ortalama 1buçuk yada 2 ayda bir değişirmiş banada doktorum öyle söyledi ama doğumla beraber komple çıkarılacak İl böbrek kendiliğinden normale dönermiş
ucr13 @Sumeyyee_ss kaç mm böbreğiniz Ben eve gidememiştim yatışım yapıldı 2 gün sonra baktılar geçmiyor taktılar
Sumeyyee_ss ucr13 grade 2 yazıyor ama tam mm bilmiyorum bir de idrar yolu enfeksiyonu çıktı onun için de antibiyotik verdi
ucr13 @Sumeyyee_ss stent takıldıktan sonra bende de çıktı o 1 hafta infex kullandım bol su içmekten başka çare yok bir de sağ böbreğin üzerine yatma dediler o kadar
ucr13 @Bbi daha doğumuma çok var 20 haftalık Bazı doktorlar doğuma kadar kalabilir diyor emin olamadım