Kızlar öncelikle anlatacaklarimi benim geçtiğim süreçlerden geçmekte olan bir teselli arayan kardeşlerim için paylaştığımı belirtmek isterim
2019 yılında 29 yaşımdayken evlendim bir sene eşim ve ben çocuk istmeedik ve korunduk
Bir sene 6 ay kadar gebelik bekledik sonunda denemelerimiz cevapsız kalınca Dr gittik
5-6 doktor dolaştık hepsi aynı şeyi söyledi
Bana , Senin tuplerinden biri tıkalı ve sıvı biriktiriyor
Sağlam olan tüpten gebe kalsan bile sıvı biriktiren tüpten gelecek olan zehir hem bebeğim kalmasina engel olur hem rahim yapısını bozuyor ameliyat olmalısın
Eşime morfolojik bozukluk teşhis i koydular
Ve ben ameliyat olsam dahi benden dolayı tek tüple eşimden dolayı şekil bozukluğu olmayan sperm.azligi sebebiyle sizin normal çocuğumuz olma şansı var ama %25 dediler
Ben ameliyat imi oldum eşim belli ilacı içti
Ve biz tedavi ye başlamadan biraz daha denemek için bekledik
3-4 ay geçti yine olmadı
Yumurta takibi yapıldı
Çatlama günüm takip edildi
Olmadı
Doktor um sağlam olan tarftan yumurtlamanın da tüpü alınan tarafa göre az olduğunu söylüyordu muayene lerde dolayısıyla her iki taraf takı yumurta lari kullanabilmek için tüp Bebek tedavisi ne başladık
8 yumurta toplandı 5 i 5. Güne ulaştı 3 tane en iyi durumda olan seçildi ve bana 1 tane taze transfer yapılıp diğer ikisi donduruldu
Tutmadı 😢
Aradan iki ay geçince geri kalan ikili birlikte transfer edildi
Bu transfer den biri tuttu ve ağustos 2022 de kızımı kucağıma aldım
🤲
Geçtiğimiz günlerde bende bır halsizlik ve göz kararması oldu
Ben emzirdigim ve kendime çok dikkat edemediğim için kansızlık veya vitamin eksikliği olduğu düşüncesi yle dahiliye ye gittim genel bir tahlil yapıldı tüm değerler normal çıktı
Dr a doğumdan bı yana regl olmadığımı bunun vücudumu etkileyip etkilemeyeceğini sordum
Olabilir bir kadın doğum uzmaniyla görüş kist veya hormonal bir problem olabilir dedi
(Bu arada ben Dr a hamilelik olasılığı yok dedim)
Kadın doğum a gittim aynılarını anlattı m o da belki hamilesindir dedi ona da aynı eminlikle yok hocam benim kızım tüp bebek o bile tek seferde tutmadı şimdi emzirirken mi hamile kalacağım dedim 🤭
O da bilmeyiz dedi ve beni ultrason a aldı
Vee ekrandan Selamün aleyküm dedi küçük bir kalp bana
İki gün inanamadim sevinemedim aglayamadim eşime acikladiktan sonra içimi boşaltıp aglayabildim
Bebek 9 hafta likti
Ben ramazan boyu oruç tuttum bayram temizliği perdeler camlar dolaplar heryeri indirdim kaldırdım
Ve o buna rağmen bana tutunmuştu
Elhamdülillah rabbim bize küçük bir mucize ihsan etti
Darısı tüm ümidi kirilanlarin başına 😍😍😍💕